Middelfart Boldklub er tilbage i 2. division i denne sæson. Lørdag var de i aktion igen, hvor det blev til en sejr på 1-0 mod Fremad Amager. Med sejren kravler middelfarterne op på en delt tredjeplads i tabellen.

Middelfart Boldklub spillede lørdag eftermiddag sæsonens fjerde kamp. Modstanderen var Fremad Amager hjemme i “gryden”, som Middelfart Stadion kaldes. Fremad Amager er i denne sæson rykket ned i 2. division, mens Middelfart er en oprykker. Dermed burde favoritværdigheden være klar, men Middelfart har vist sig som et hold, der kan bide fra sig.

Inden dagens opgør i denne sæson havde de spillet uafgjort mod Aarhus Fremad, vundet mod Thisted og tabt til Esbjerg. Strengt taget kunne Middelfart ikke have forventet point i nogen af opgørene, men med klassiske dyder som hård fight og individuelle præstationer er det lykkedes for Middelfart at komme godt fra start i denne sæson.

Amager har i de seneste par sæsoner haft en turbulent tilværelse. Der har været økonomisk usikkerhed på grund af en udenlandsk ejerkreds, og det er klubben nu ved at rette op på. Det betyder, at de op til denne sæson har sagt farvel til en del profiler, men deres hold er ikke ueffent. De har til denne sæson tilknyttet den tidligere Superliga-målmand Mikkel Andersen og har også Markus Bay, Lucas Haren, Cornelius Allen og Mads Aaquist på holdet, som var en fast del af Amagers hold i 1. division.

https://www.marsvinet.dk/

Det var dog ikke til at se fra starten. Amager kunne ikke skabe de store chancer, men det kunne Middelfart til gengæld. Allerede i det første minut var hjemmeholdet pågående, men på trods af forsøg i to omgange kom bolden ikke ind bag Mikkel Andersen.

Efter 12 minutter var Middelfart på banen igen. Mikkel Andersen gav en returbold, og det lykkedes faktisk for hjemmeholdet at få bolden i kassen, men målet blev annulleret på grund af offside. Det ændrede dog ikke på, at Middelfart fortsatte med at presse på. Igen efter 21 minutter var Middelfart farlige, da de denne gang ramte træværket efter nogle smarte kombinationer.

I det 30. minut fik Fremad Amager deres største chance i opgøret. Kasper Andersen headede mod mål efter et indlæg og burde have scoret, men i regnen på Middelfart Stadion lykkedes det ikke for ham at bringe gæsterne i front.

Middelfart burde være kommet foran efter 37 minutter. Hjemmeholdet fik en friløber til Peter Kristensen, men han blev den lille i duellen mod Mikkel Andersen, der reddede den store chance. Mere skete der ikke i første halvleg, som sluttede, som den startede: 0-0.

Fra anden halvlegs start kom der gang i den. Peter Kristensen gik i jorden i Fremad Amagers felt og skreg, som om han var blevet skudt ned. Fløjten forblev ikke tavs fra dommer Stefan Fyhn, men det var ikke for at dømme straffespark. Kristensen fik gult kort for film, hvilket fik Middelfart-træner Kristoffer Johansen så meget op at køre, at han fik raget et gult kort til sig.

I det 52. minut fik Middelfart belønning for deres overtag i kampen. Et frispark fra Kristensen blev mødt af Lasse Thomsen, der med et hovedstød sendte det blåklædte hjemmehold i front til stor glæde for hovedparten af de 348 tilskuere.

Middelfart fortsatte med at dominere spillet. Særligt Robert Kakeeto på midtbanen overlod intet til tilfældighederne. Han var for det meste sikker på bolden og agerede især som en stærk bølgebryder mellem forsvaret og midtbanen, hvilket gjorde, at Fremad Amager ikke kom frem til nogen chancer.

Med ti minutter tilbage af kampen fik Middelfart mulighed for at lukke kampen. Jacob Linnet spillede bolden ind i feltet til Malthe Boesen, men angriberens afslutning blev blokeret. Mere skete der ikke i kampen, som dermed endte 1-0 til Middelfart. Med sejren kravler de nu op på en delt tredjeplads i 2. division.

Næste gang Middelfart skal i aktion er på lørdag på udebane mod Nykøbing FC.

Fakta Middelfart Boldklub – Fremad Amager:

Middelfart Boldklubs startopstilling:
Casper Radza
Thomas Viggers – Lasse Thomsen – Marcus Mlyikowski
Jacob Linnet – Robert Kakeeto – Jonas Villemoes – Jonathan Kjær
Peter Kristensen – Malthe Boesen – William Akpan

Fremad Amagers startopstilling:
Mikkel Andersen
Oliver Dupont – Hans Chrisian Bonnesen – Jacob Haahr – Cornelius Allen
Lucas Harren – Kasper Andersen – Mads Aaquist – Marc Winkel
Alexander Johansen

Mål:
52. minut: 1-0, Lasse Thomsen