Nikolai Terteryan bærer den danske fane ved søndagens afslutningsceremoni for European Games i Polen. Bokseren kvalificerede sig ved legene til OL i Paris som den første danske bokser i 12 år.

Når European Games efter knap to ugers konkurrencer runder af med en afslutningsceremoni søndag aften i polske Krakow, bliver den danske fane båret af bokseren Nikolai Terteryan.

Den 22-årige bokser indkasserede tidligere på ugen en billet til OL i Paris, da han kæmpede sig i semifinalen. Der har ikke været danske boksere med til OL siden legene i London i 2012, så OL-kvalifikationen var en gigantisk triumf for Terteryan og dansk amatørboksning. I mellemtiden har han kvalificeret sig til finalen. Den bokser han lørdag 14.00 i Nowy Targ, hvorefter han transporteres med bil halvanden time til Krakow, hvor åbningsceremonien finder sted.

– Det er en vild uge. Først sikrer jeg mig OL-kvalifikation, og nu skal jeg gå med den danske fane. Det er en kæmpe ære og et af højdepunkterne i min karriere. Det hele er som en drøm lige nu, og jeg prøver at tage det hele ind. Det her bliver endnu et minde for livet, siger Nikolai Terteryan.

Det er DIF’s chef de mission for det danske European Games-hold, Søren Simonsen, der er peget på bokseren som fanebærer.

– Vi har haft et fantastisk European Games med et hav af medaljer. Men et af de helt klare højdepunkter har været Nikolais kvalifikation til OL i Paris. Vi har savnet bokserne ved de seneste OL, og derfor er jeg på vegne af Nikolai og dansk boksning rigtig glad for, at det lykkedes at få billetten, siger Søren Simonsen.

Status lørdag er, at Danmark foreløbig har sikret sig 17 medaljer ved European Games. Det er fem flere end den tidligere danske European Games-medaljerekord på 12 medaljer fra Baku-legene i 2015 og hele 10 flere end ved legene for fire år siden i Minsk.

Nikolai Terteryan bokser finale i under 70 kilo-vægtklassen søndag den 2. juli klokken 14:00. Finalen kan streames gratis fra siden www.europeangames.tv.