På en solbeskinnet fredag eftermiddag blev der åbnet en ny el-ladepark på Lillebælt Syd i østgående retning. Der var kaffe, kage og snorklip til de mange fremmødte. Talerne stod Vejdirektør Jens Holmboe, Middelfart Kommunes borgmester Johannes Lundsfryd og ejendomsdirektør i Clever Kenneth Boe Larsen for.

Vejdirektør Jens Holmboe udtalte på åbningsceremonien, at det er en af mange lynladeparker, der åbner i disse dage. Han understregede, at der er afsat 0,5 milliarder kroner til infrastrukturplanen 2035, og at Vejdirektoratet ser frem til et godt samarbejde med kommunerne.

– Det er en af mange lynladeparker, der åbner i denne tid. Jeg ved, at det her meget stor politisk bevågenhed, og det er en del af infrastrukturplan 2035. Der afsat 0,5 milliarder kroner til det, og vi ser frem til et godt samarbejde, sagde Jens Holmoe blandt andet.

– Mange bevæger sig væk fra brændstof og det stiller krav langs statsvejene, og derfor er det en glæde, at vi kan markere den her ladepark, og der kommer en til på den anden side af motorvejen her også, sagde Holmboe.

Borgmester i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd (A), påpegede, at med elbiler kan man sige, at når man har været ude i verden, vil man også hjem, og der kan ladestandere være et vigtigt skridt.

– Vi har brugt årtier på at optimere infrastrukturen omkring fossile biler, men tallet af elbiler styrkes og så skal infrastrukturen følge med, sagde Lundsfryd.

Ejendomsdirektør i Clever Kenneth Boe Larsen fortalte også om deres tro på, at fremtiden er elektrisk.

– Det er dejligt Vejdirektoratet deler den opfattese om at skabe 40 lynladepakker med i alt 600 ladepladser, forklarede Kenneth Boe Larsen.

Efterfølgende klippede de tre talere snoren, og ladeparken blev indviet. Både af gæster, der var inviteret, men også af forbipasserende biler, der benyttede åbningen til at komme forbi og få ladet bilen op.

Denne el-ladepark er endnu et skridt i retning af at styrke infrastrukturen til elbiler i Danmark og sætte fokus på bæredygtighed og grøn omstilling. Ladeparken vil forhåbentlig gøre det lettere for bilister at køre langt uden bekymring for at løbe tør for strøm, og det er en glæde at se, at politikere og virksomheder tager ansvar for at skabe en mere bæredygtig fremtid.

Fakta om ladeinfrastruktur

Den nye ladepark på Fyn er den første af omkring 40 ladeparker, der bliver anlagt, som en del af ”Infrastrukturplan 2035”. Alt i alt bliver der etableret cirka 600 ladepladser rundt omkring i landet.

Der er afsat i alt 500 millioner kroner til udrulning af ladeinfrastruktur frem mod 2030, og allerede i løbet af første halvår 2023 åbner de første fire ladeparker langs motorvejen. De to af dem på Fyn og yderligere to på rastepladserne Tappernøje Øst og Vest i Sydsjælland.

Der er i dag ladestandere på i alt 35 rastepladser langs statsvejnettet. De nye ladeparker med lynladere, bliver placeret på centrale dele af vejnettet og på rastepladser, hvor der i dag ikke allerede er opført ladestandere.