Bridgewalking Lillebælt indviede i dag deres nye velkomstcenter, der nu følger med den store interesse for at bruge turistattraktionen.

Champagnen var fundet frem. Det nye velkomstcenter er blevet officielt indviet efter, at det første spadestik blev taget den 11. september 2023. De nye forhold betyder, at man fremover kan tilbyde gæsterne gode toiletforhold, og at de ansatte får ordentlige forhold for omklædning og ophold i pauser. Siden etableringen af Bridgewalking Lillebælt i 2015 har man ikke ændret på velkomstcentret. Dengang var tanken, at gæsterne skulle sendes afsted fra velkomstcentrets terrasse, og at de kunne benytte toiletterne ved naboen, Naturcenter Hindsgavl. Med det nuværende antal besøgende har dette dog givet udfordringer, da toiletterne ved Naturcentret ikke har tilstrækkelig kapacitet, og derfor har det været nødvendigt at leje en toiletvogn som supplement. Det er der lavet om på nu.

– Når man er en attraktion i verdensklasse, skal man også have faciliteter i verdensklasse. Det har været en stram tidsplan, og vi har lagt vægt på, at byggeriet passede ind i naturen og at det er bæredygtigt. Det skal også være æstetisk smukt, og det er vi lykkedes med, siger Bridgewalking Lillebælts formand, Henrik Neelmeyer og fortsætter:

– Det, der er vigtigt, er, at alle de gode dygtige guider har nogle gode faciliteter, og det har de nu. For nogle af jer, der kommer her hyppigt, vil I opleve en forandring, når I kommer ned og kigger. Vi fik brugstilladelsen i går. Vi har så mange ture, at vi skal have faciliteter, der matcher kvaliteten af oplevelsen, og det kan vi nu.

Johannes Lundsfryd. Foto: AVISEN

Middelfart Kommunes borgmester, Johannes Lundsfryd, ser tilbage på det første spadestik og kommer med fortællingen om, hvordan Bridgewalking opstod.

– Vi havde solskin til spadestikket, og vi har solskin i dag, det må være et varsel om arbejdet omkring Bridgewalking. Som borgmester og borger er jeg stolt over en dag som i dag. Når vi kigger på velkomstcenteret, og når jeg ser rundt, er det også omgivelserne, det er resultater af en rigtig god idé, siger Lundsfryd og fortsætter:

– Tilbage i 2011 kom der en lokal borger ned på rådhuset og sagde, at han havde fået en god idé. Han tænkte, om man ikke kunne lave en turistattraktion på toppen af den gamle bro. Han havde igennem mange år set broarbejdere på toppen af broen. Det gav en mulighed for at se tingene for øjnene. Han var oppe på Sydney Harbour Bridge i Australien, og der blev han overbevist. Mange marsvin er svømmet under broen siden dengang, og det korte af det lange er, at vi skulle have bridgewalking til Lillebælt. Siden åbningen i 2015 har folk hver eneste dag i sommerhalvåret taget turen over Den Gamle Lillebæltsbro. Her kan man blive klogere på et stykke af Danmarkshistorien.

Susanne Eilersen i midten af billedet samen med Fredericia Kommunes turistchef, Sara Ekknud Windell. Foto: AVISEN

Susanne Eilersen, formand for Bosætning- og turismeudvalget i Fredericia, glæder sig over samarbejdet på tværs af de to kommuner.

– Vi er stolte i Fredericia over det her. Vi markerer en milepæl for kommunernes samarbejde, der startede med en vision, der nu er vokset til et symbol på vores to kommuner. Med åbningen af centeret fejrer vi et nyt kapitel i fortællingen om at skabe liv på tværs af bæltet. Det sender et signal om, at vi er i udvikling, hvor livskvalitet og innovation går hånd i hånd. Siden Bridgewalking begyndte, har det været klart, at det ikke bare er en oplevelse for de eventyrlystne, men også en katalysator for den regionale udvikling, vi har, forklarer Eilersen og fortsætter:

– Oplevelsen trækker tusindvis af besøgende fra ind- og udland, der ønsker den her særlige kombination. Turisme er livsnerven i vores lokale økonomier, og her spiller Bridgewalking Lillebælt en stor rolle.

Udvidelsen af det nye velkomstcenter har kostet i omegnen af 800.000 kroner. Midlerne er kommet fra Bridgewalking Lillebælts overskud.