Efter seks måneder ude i verden er Nils Kafton Foss klar til at give den fuld gas, når han skal optræde sammen med DGI Verdensholdet i Vejle den 11. og 14. april. Det bliver et show med inspiration fra hele verden.

Smukke bevægelser, vilde spring, et kæmpe lysshow og god musik. Det er noget af det, du kommer til at opleve den 11. og 14. april i Vejle, når DGI Verdensholdet skal lave show som en del af deres ultimative Danmarksturné.
En oplevelse, som Nils Kafton Foss glæder sig særligt meget til at give alle i byen.

– Vejle er min hjemstavn. I Spektrum har jeg både siddet til skriftlig eksamen i min gymnasietid, lavet et hav af opvisninger med mange forskellige hold og haft en suveræn afslutning på vores Take Off turné sidste efterår, siger Nils.

Der er sket meget med showet KATA, siden holdet forlod Danmark i oktober sidste år. Instruktørerne har sammen med gymnasterne udviklet showet med inspiration fra deres rejse i hele verden. Tyskland, Luxembourg, Singapore, Malaysia, Sydkorea, Australien, Mexico, Argentina og Uruguay.

– Siden, vi tog fra Danmark, er alle indslag blevet gennemarbejdet af os gymnaster, og hele showet har været en tur på værksted. Det er både blevet vendt på hovedet og eksperimenteret med. Der er kommet nye indslag til, mens andre er blevet skåret fra, siger Nils.

I showet KATA behandler DGI Verdensholdet temaerne hengivenhed, kontrol og frygt.

– Vi stiller os selv spørgsmålene; hvornår skal vi give slip, kaste os ud i det uvisse og blot lade os forføre af vores omgivelser, og hvornår skal vi insistere på at holde fast og sætte grænser. En balancegang vi alle må forholde os til i en foranderlig hverdag for ikke at fare vild i vores omgivelser og i os selv, lyder det fra instruktørerne, Tine Lebech Krog og Emil Smedegaard.

Nils håber på at lave show for fulde huse, og han lover at gøre alt for, at det bliver et show i absolut verdensklasse.

– Jeg vil give den fuld gas på gulvet og tage nogle chancer, som viser min gymnastiske udvikling, siden jeg sidst stod på showgulvet i Danmark. Det handler om at komme længere ned i benene, svæve dét højere i luften og at have det for fedt på samme tid, siger Nils og tilføjer.

– Jeg håber, at publikum i Vejle viser sin fulde begejstring for vores show KATA – hepper, hujer og griner med os. Jeg håber, at det bliver en mindeværdig oplevelse både for publikum og for os som gymnaster.

Billetter til showet i Vejle den 11. og 14. april kan købes på www.verdensholdet.dk

Fakta

  • DGI Verdensholdet består af 28 af Danmarks bedste gymnaster.
  • Holdet bliver udtaget hvert andet år, og gymnasterne går på holdet fuld tid i et år.
  • Holdet har rejst rundt i verden i et halvt år, hvor de har lavet shows og workshops.
  • De har besøgt Tyskland, Luxembourg, Singapore, Malaysia, Sydkorea, Australien, Mexico, Argentina og Uruguay.
  • DGI Verdensholdet optræder i 17 forskellige danske byer som en del af deres Danmarksturné.