Flemming Wollenberg, æresmedlem i Fredericia Løbeklub og en elsket medborger mindes af hans ven Jørgen Mollerup-Madsen, som ikke er i tvivl om at hans ånd lever videre i klubben.

Flemming Wollenberg var en af de markante skikkelser, der har formet Fredericia Løbeklub. Han var ikke blandt de allerførste, men da klubben officielt startede op i 1976, var han der. Fra atletikkens tid og frem til det sidste, var Flemming en aktiv og dedikeret del af klubben og en drivende faktor for Hannerupløbet.

Flemming huskes som en uundværlig del af løbeklubben, men ikke kun for hans sportslige bidrag. Han var kendt for at være en af de bedste løbere også langt op i 70’erne.

– Når man trådte ind af døren i klubben, så blev man lige modtaget af Flemming, og han kunne virkelig løbe på det tidspunkt, han løb meget hurtigere end mig. Jeg var bare 30 år yngre, husker Jørgen.

Men ud over hans utrolige sportslige talenter var Flemming en ildsjæl og en hårdtarbejdende frivillig.

– Han var virkelig aktiv ude i vores klub lige indtil allersidst. Han bidrog med sit hjerte og sin tid, ikke kun til løbeklubben, men til mange andre foreninger i byen. Han var træner i tennisklubben, deltog i skakklubben, cykelklubben og mange flere, fortæller Jørgen.

Flemming var kendt for at bære de gamle dyder. Han behøvede ikke at hæve sig selv, han var der bare, og når der var behov for noget, så stod han altid klar.

– Han vidste nærmest på forhånd, hvad der skulle gøres og hvornår uagtet hvilken situation han kom i. Han var heller ikke dum, han var vildt en klog mand, og var god med hænderne, siger Jørgen.

Som en respekteret figur i klubben havde han også en stor indflydelse på de yngre generationer. Han viste, hvad det betyder at være en del af et fællesskab, og at hver enkelt persons bidrag er vigtigt. Selv i en alder af 85, stod han forrest og viste vejen.

Udover hans klubaktiviteter var Flemming en meget selvstændig person, kendt for at tage beslutninger, der var gennemtænkte og gode. Han var hårdtarbejdende og altid i gang med et eller andet.

– Han blev ved fra morgen til aften hver eneste dag. Det var meget energisk og lige til at blive forpustet af, fortæller Jørgen.

Flemming Wollenberg var i klubben kendt for sin afdæmpede humor og sit skæve smil, der altid blev præsenteret underspillet. Foruden humoren kunne man regne med Flemmings ærlighed.

– Han var sin egen herre, uden frygt for at stå imod strømmen. ‘Hvis de vil ligge hjemme på sofaen, fred være med det, det må være deres liv’, kunne godt være noget han sagde, uddyber Jørgen.

Mit indtryk af Flemmings familietid var at dem også var præget af hans indstilling til livet. Når familien var samlet, var det ikke tid til at slappe af og se en film. De kunne altid finde på en konkurrence.

– Det var altid et spørgsmål om hvem der kunne komme først hen til døren eller hvem der kunne løbe hurtigst, siger Jørgen med et smil.

I både store og små aspekter af sit liv, opfordrede Flemming alle omkring ham til at leve fuldt ud. Han var en god mand, hvis indflydelse utvivlsomt vil efterlade et varigt præg.