Nattevagten kommer igen med nyt supergys

0

En sen kold aften hvor blæsten fyger med små hvide snefnug, er der en chillfaktor på minus 8 grader. Gaderne er tomme i det indre Fredericia, mens byen virker klar til at fryse alle inde. Men i Panorama Biograferne kan man faktisk få det endnu koldere. For der er en efterfølger til den kendte “Nattevagten” fra midten af 90erne, der forskrækkede de fleste mere end man skulle tro.

Filmbranchen fik dengang et tiltrængt pust af ny energi, da “Nattevagten” gik sin sejrsgang. Spørgsmålet er om Ole Bornedahl kan gentage succesen, og det er vi inde for at teste.

Først og fremmest har man samlet en stor gruppe af nye og talentfulde skuespillere, der både er gode cast og samtidig bringer noget nyt til oplevelsen. Denne anmeldelse er spoiler fri, men alligevel kan det godt afsløres, at filmen er ovenud uhyggelig. Så der blev skreget ekstra meget i biografens mørke.

Fra første øjeblik røg pulsen aldeles i vejret. Man oplever at historien udspiller sig i flashback, så tid og sted forstyrres. Der er en morbid undertone, der kaster skygger af fortiden frem med uhyggelige dødsfald i datid og nutid. Man er forvirret som seer. Men også fascineret. For hvad er det lige, der sker?

Filmen formår at få hjernen på ekstremt overarbejde. Og mens jeg borer fingrene ind i armlænet, overraskes jeg gang på gang. Min hjerne siger, at jeg skal forvente det ene eller det andet. Den forsøger at berolige mig. Du har helt styr på det.

Men chok. Nej. Overrasket. Snydt. Nattevagten 2 lever fuldstændig op til mine forventninger om et ekstraordinært gys. Ole Bornedahls kyndige hånd sikrer oplevelsen og selvom biografen er varm, så er stemningen gysende kold.

Ulf Pilgaard er tilbage som Wørmer. Og han er virkelig god. Det gør at filmen virkelig lever op til fortidens hype. Det er utrolig velspillet af Pilgaard. Så selvom der er en stjernebesætning til filmen, så er han i den grad værd at fremhæve.

Det er svært at sige meget mere uden at ødelægge filmen for dig, kære læser. Men hvil i fred med den sikre forventning, at du vil blive grueligt chokeret og rystet, mens du gyser i Panorama.

Det kan klart anbefales at tage ind og se filmen.