Milliardærfamilien Østergaard har taget skridt til at stifte et nyt selskab midt i den pågående miljøskandale, der involverer den kontroversielle virksomhed Nordic Wast, som nu er erklæret konkurs. Det nye firma går under navnet “Selskabet af 12. januar 2024 ApS” og er en del af den omfattende USTC-koncern, der ejes af Østergaard-familien.

Dette træk fra milliardærfamilien har skabt en vis forundring og nysgerrighed. Spørgsmålet melder sig naturligt: Hvorfor beslutter man sig for at oprette et nyt firma med frisk kapital, samtidig med at USTC-koncernen tilsyneladende har opgivet ansvaret for at afhjælpe den potentielle miljøkatastrofe, som Nordic Waste-sagen udgør ved Randers?

Jonas Søndergård, kommunikationschef for USTC, har en forklaring på dette træk, og han deler denne i en mail med Finans.dk:

– Det nye firma skal nemlig bruges til at betale kreditorer. Så det handler ikke om opkøb eller nye satsninger, men er snarere en teknikalitet i forhold til at sikre, at kreditorerne får deres tilgodehavender, skriver han.

Dette træk er altså ikke motiveret af ønsket om at opkøbe andre virksomheder eller lancere nye forretningsinitiativer. I stedet er det en rent teknisk manøvre for at sikre, at kreditorerne får udbetalt de midler, de har til gode.

En naturlig indvending kunne være, hvorfor kreditorerne ikke simpelthen retter deres tilgodehavender mod konkursboet i stedet for det nyoprettede selskab. Jonas Søndergård forklarer, at de er i gang med at behandle betalingen til alle de kreditorer, der har hjulpet Nordic Waste med deres nødforanstaltninger i december. Dette indebærer, at pengene enten allerede er blevet udbetalt eller er i processen med at blive det.