Som en del af USTCs ambitiøse vækststrategi opkøber Unit IT outsourcing-delen af en af Danmarks førende udbydere af fibernetværk og IT-sourcing, GlobalConnect, som i dag servicerer løsninger til mere end 30.000 B2B kunder i Norden.

Købet finansieres af Unit ITs moderselskab USTC, som længe har været på udkig efter nye opkøb. Den nye investering løfter Unit IT ind i en helt ny liga af IT-leverandører og giver dem mulighed for at tiltrække nye kunder i en større skala og dermed placere sig i toppen over danske IT-leverandører.
Med opkøbet fordobles det eksisterende Unit IT i form af både omsætning og medarbejdere.

CEO i Unit IT Jess Julin Ibsen er begejstret over opkøbet:

– Opkøbet er et væsentligt skridt i vores strategi for at forvandle og styrke Unit IT og bringer os op i en helt ny liga. Vi ser frem til at integrere GlobalConnects ekspertise, som vil berige vores eksisterende forretning. Jeg er helt overbevist om, at vi sammen kommer til at sætte nye standarder for branchen. Og med vores robuste familieejerskab i ryggen kommer vi til at sikre den kontinuitet og stabilitet, som netop giver sådan et nyt opkøb de bedst mulige betingelser.

Nye muligheder med nye større kunder
Unit IT leverer i dag en bred vifte af avancerede ydelser inden for infrastruktur og private og public cloud-løsninger samt specialistviden inden for områderne Public Cloud, Business Intelligence, Data Platform og Cyber Security. Opkøbet forventes at styrke forretningen betydeligt.

Hos GlobalConnect, der driver mere end halvdelen af al datatrafik i Norden, glæder man sig over handlen. Group CEO Martin Lippert siger:

– Vi er glade for, at det blev Unit IT, som bliver de nye ejere af GlobalConnect Outsourcing Services. Det har været vigtigt for os at finde en køber, der er et godt fit til vores Outsourcing Services-forretning, som har gjort det rigtigt godt i GlobalConnect. Det har vi fundet i Unit IT, som vil kunne drive den forretning med de mange dygtige, dedikerede medarbejdere godt videre. Det har været vores vigtigste rationale på GlobalConnects strategiske vej mod at styrke de nordeuropæiske landes digitale infrastruktur. Jeg takker vores medarbejdere i Outsourcing Services for den fremragende indsats, som de har gjort under GlobalConnects vinger, siger han.

Unit IT forventer, at opkøbet vil give selskabet nye muligheder i markedet gennem yderligere specialisering og adgang til større kunder. GlobalConnects Outsourcing Service inkluderer allerede en række forskellige skræddersyede løsninger indenfor private cloud, hybrid cloud og public cloud. De har desuden sikre og skalerbare ydelser indenfor netværk, end-user og device management, licenser, sikkerhed, disaster recovery og desktop virtualisering. Disse fleksible og skalerbare outsourcing-løsninger vil være en klar styrkelse af Unit ITs nuværende set-up.

M&As er fortsat en vigtig del af strategien for USTC og GlobalConnect
Nina Østergaard Borris, medejer af USTC og bestyrelsesformand for Unit IT, understreger, at opkøbstanken ikke er en ny idé:

– Vi har længe været på udkig efter det rette opkøb til Unit IT, og da muligheden med GlobalConnect opstod, slog vi til. GlobalConnects aktiviteter er en naturlig forlængelse af Unit ITs nuværende fokusområder – og er samtidig på linje med USTCs netop offentliggjorte strategi mod 2028, hvor M&As spiller en vigtig rolle.

Handlen afventer konkurrencemyndighedernes endelige godkendelse. Købsprisen oplyses ikke. Nordea Corporate Finance rådgav GlobalConnect i forbindelse med transaktionen.

GlobalConnect Outsourcing Services integreres i det bestående Unit IT, som hermed øger medarbejderstaben væsentligt og udvider sit geografisk aftryk med mulighed for at tiltrække nye kundetyper.Oprindeligt var Unit IT en del af USTC-koncernens egen IT-organisation og servicerer stadig størstedelen af koncernens selskaber, men har siden vokset sig til også at blive en førende IT-partner for stadig flere og større eksterne kunder. Gennem værdiskabelse og opkøb af komplimenterende selskaber, senest opkøbet af Solvo it A/S i 2021, har Unit IT oplevet markant vækst og erobret markedsandele på det danske IT-marked.

I GlobalConnect Outsourcing Services glæder Vice President, Head of Outsourcing Services Søren Friis, sig over både det forretningsmæssige og kulturelle match med Unit IT:

– Det er bestemt et godt match for os, og Unit IT vil være et udviklende og fremtidsorienteret sted at være for os, så det glæder jeg mig over. GlobalConnect Outsourcing Services er et godt sted med god, stabil drift, og vi har løbende udviklet vores platform, services, og drift til at følge udviklingen i kundernes efterspørgsel. Det er også et godt kulturelt match til Unit IT, hvor jeg er sikker på, at vores 80 kollegaer vil finde sig godt til rette, siger han.