Det danskejede smykkefirma har indtil videre været ejet og drevet af Charlotte Biehl, der stiftede firmaet i 2010, og får nu Selfinvest ombord som aktionær.

Investeringen betyder, at Selfinvest bliver en del af et firma med en stærk ledelse, der med et tårnhøjt ambitionsniveau har formået at etablere sig som et anerkendt brand i både Danmark og i udlandet. Det er tidligere BCG-konsulent Charlotte Biehl, som står i spidsen for selskabets drift, og som ejer selskabet sammen med sin mand Carsten Olesen.

byBiehl har modtaget Børsen Gazelle prisen hele fem gange, hvilket er et håndgribeligt bevis på, at smykkefirmaet har skabt en skalerbar forretningsmodel. Charlotte Biehl er dog ikke i tvivl om, at der skal ekstra kapital til for at kunne forfølge de mange vækstmuligheder som de har.

– Vi har investeret en del i byBiehl. Især de seneste år, hvor vi bl.a. har investeret i flagship butiksåbninger og udvidelse af vores organisation. Men vi har erkendt, at den vækstrejse vi ønsker at komme på, og som vi synes, byBiehl er klar til, den kunne vi ikke løfte alene. Så vi glæder os helt vildt til at komme endnu mere i gang internationalt, siger Charlotte Biehl.

– Vi er meget glade for det samarbejde, vi har indgået med byBiehl og ikke mindst med Charlotte Biehl, som virkelig personificerer det aktive ejerskab, vi er på udkig efter, når vi laver minoritetsinvesteringer i lovende vækstvirksomheder. Sammen med teamet bag byBiehl har Charlotte allerede vækstet virksomheden markant, men vi tror på, at de kun lige er begyndt at kradse i overfladen af deres internationale potentiale. Derudover, så har de et skarpt øje på profitabiliteten, alt imens investeringer i mere bæredygtige produkter bliver prioriteret, hvilket er et fokusområde for os. Selskabet har således i vores øjne både tårnhøje ambitioner og et tilsvarende stort potentiale – den kombination kan vi godt lide, siger Simon Seir Bjerrisgaard, Chief Investment Officer for Selfinvest.

Fra garage til grønne ambitioner

Da Charlotte Biehl stiftede sit smykkefirma tilbage i 2010, var det hendes garage, der dannede kulisse for salg, produktion og bogholderi. Siden er byBiehl vokset med i alt fire Flagship butikker i København, Lyngby og Oslo. Derudover, kan kunder få adgang til byBiehls smykkeunivers via virksomhedens online shop og i mere end 300 smykkeforretninger i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland.

byBiehl har et ønske om at intensivere produktudrulningen på det tyske marked. I løbet af de sidste seks måneder, har byBiehl etableret samarbejde med de første 40 forhandlere i Tyskland. Målet er at nå over 100 ved udgangen af 2023.

byBiehl oplever desuden en stor efterspørgsel for de mere bæredygtige produkter i deres smykkesortiment, der i forvejen er produceret af 100% genanvendt sølv og guld. Derfor oplever de også en stor succes med deres seneste initiativ i form af lanceringen af smykker i massivt guld og laboratorieskabte diamanter.

byBiehl har hovedsæde i Gentofte og omsatte for et større millionbeløb i seneste regnskabsår 2021 og har vækstet konstant siden 2015. byBiehl har over 20 ansatte og aktiviteter i Nordeuropa samt Japan.

Selfinvest er ejet af familien Østergaard og er moderselskab i den globale USTC-koncern med mere end 145 kontorer i 40 lande og mere end 4.000 medarbejdere på verdensplan. Udover at være moderselskab for USTC, har Selfinvest også det formål, som familiekontor, at varetage ejerfamiliens interesser indenfor finansielle investeringer, ejerskab af ejendomme og øvrige virksomheder. Desuden varetager og udfører Selfinvest en række drifts- og serviceopgaver for koncernen.