I den første ud af fem potentiale DM-semifinaler vandt Middelfart Volleyball Klub 3-1 mod Marienlyst-Fortuna på udebane.

Efter i sidste sæson at have vundet Danmarksmesterskabe var der i denne sæsons grundspil kommet grus i maskineriet hos Middelfart, men mod grundspillets afslutning løftede spillet sig, og det fortsatte i kvartfinaleserien mod rivalerne fra Gentofte. 

Via to sejre på 3-0 kvalificerede Middelfart sig til semifinalen, hvor grundspilsvinderne fra Marienlyst-Fortuna venter. Det første slag fandt sted tidligt søndag aften, hvor Marienlyst havde hjemmebane.

Inden dagens kamp havde de to hold mødtes tre gange i sæsonen, hvor de to var blevet til sejre til Marienlyst, der i begge tilfælde havde hjemmebane, og derfor havde de også favoritværdigheden i søndagens opgør.

I første sæts indledning bøgede det frem og tilbage. Det var lige indtil stillingen 8-8, hvorefter Marienlyst-Fortuna fik et kortvarigt momentum med fire point i træk. Efterføgende gentog Middelfart det og fik udlignet til 12-12, men fra stillingen 17-17 gik det galt for middelfarterne. Marienlyst lavede igen fire point I træk, og det kom Middelfart sig ikke over, og tabte første sæt med 25-19.

I andet sæt var der spænding til det sidste. Der var skiftende føringer, og ingen af holdene kunne slå den afgøende føring, men til sidst fik Middelfart vendt det til deres fordel, da de med to point i træk sikrede sig en sætsejr på 25-23 og dermed udlignede til 1-1 i sæt.

I tredje sæt havde Marienlyst-Fortuna overhånden i indledningen. De var foran 11-6, men så fik Middelfart sat spillet, og ved 12-12 fik de udlignet, og så var der lagt op til en tæt afslutning på tredje sæt, hvor Middelfart var i teten, og endte med at vinde 25-23.

Fjerde sæt blev en gyser. Marienlyst var foran 21-18, men Middelfart fik udlignet til 23-23. Flere gange måtte middelfarterne efterfølgende afværge sætbolde inden, at de selv kunne række armene over hovedet, da de sikrede sig en sætsejr på 34-32. Dermed vandt Middelfart opgøret 3-1.

I semifinaleserien spilles der først til tre sejre, og næste kamp spilles på onsdag i Lillebælthallen.