Lørdag starter 2. division i fodbold op, og det gør det med Middelfart i kamp på udebane mod FC Roskilde i et topopgør, da det er rækkens nummer to mod nummer fire.

Middelfart har overrasket i denne sæsons 2. division og er på sikker kurs mod top-6, som er holdets målsætning. Der resterer seks kampe af grundspillet, og med 12 point ned til Fremad Amager, der er ramt af kaos på de indre linjer på syvendepladsen, kan det nærmest ikke gå galt.

I stedet kan Middelfart rette fokus mod at få så mange point som muligt og presse på i topstriden i 2. division, hvor Esbjerg har sat sig tungt på den ene oprykningsplads, mens andenpladsen stadig er helt åben.

Det ligner på forhånd en duel mellem FC Roskilde og Aarhus Fremad, der er mere etablerede hold i 2. division end Middelfart, der er oprykker, og ved at genetablere sig efter nedrykningen for et par år siden.

Middelfart har dog handlet godt ind i januar. De har hentet Mads Hansen og Mikel Hyllegaard på lejeaftaler fra Sønderjyske, og så har de hentet forsvarsspilleren Simon Trier fra Kolding. Det er dermed et forstærket Middelfart-hold, som nu har mere bredde og mere kvalitet på holdet, der i forvejen havde præsteret godt.

Middelfart har inden turneringen starter op igen fire point op til FC Roskilde på andenpladsen, og det er ikke urealistisk at hente, men det vil være en skuffelse for enten holdet fra Domkirkebyen eller Aarhus Fremad, hvis det ikke bliver et af de to hold, som tager den anden oprykningsplads, som sæsonen har formet sig.

Men Middelfart har vist sig at have 2. divisions bedste defensiv. Blot 13 mål har de indkasseret i 26 kampe, og til sammenligning har Esbjerg lukket 16 mål ind. Der hvor det kniber mere for Middelfart er i front, hvor de kun har lavet 19 mål. Der står Middelfart i foråret med bedre kort på hånden i form af de lejede spillere fra Sønderjyske, og det kan være med til at gøre dem endnu mere farlige for de øvrige tophold.

Kampen mellem FC Roskilde og Middelfart bliver definerende for, hvad man skal forvente af holdet fra Vestfyn. Kan de være med i toppen, eller vil Middelfart “bare” være med i top-6 og ved enkelte lejligheder kunne drille topholdene? Svaret kommer lørdag klokken 14:00, hvor der fløjtes op til kamp mellem FC Roskilde og Middelfart.