Middelfart havde et massivt spilovertag mod Ishøj, men endte med at tabe 2-1.

Lørdag eftermiddag på et solbeskinnet Middelfart Stadion dannede rammen om en vigtig kamp i 2. division, hvor Middelfart Boldklub tog imod Ishøj. Med perfekte fodboldforhold og en energisk stemning fra de fremmødte tilskuere var scenen sat for en kamp mellem to hold med helt forskellige udgangspunkter.

Ishøj, der kæmper for at slippe væk fra bunden af tabellen, kom ind til kampen som bundprop med blot ét point på kontoen. Modsat havde Middelfart Boldklub et stærkt momentum; de lå blot ét point fra førstepladsen i divisionen og var opsatte på at udnytte muligheden for at tage føringen med en sejr på hjemmebane.

Kampen var derfor ikke kun vigtig for Ishøj, der desperat havde brug for point for at ændre deres situation, men også for Middelfart, som ønskede at fastholde presset i toppen af tabellen.

Fra kampens start havde Middelfart svært ved at finde rytmen i deres spil. Holdet virkede ikke til at være helt på dupperne, og allerede efter otte minutter fik det alvorlige konsekvenser. Ishøj udnyttede en hurtig omstilling, som fangede Middelfarts forsvar i ubalance. I et desperat forsøg på at afværge en farlig situation begik Marcus Mlynikowski et klodset straffespark ved at nedlægge Ahmed Hassan i feltet.

Dommer Philip Warburg tøvede ikke med at pege på pletten, og Ishøjs Hassan Elsayed tog ansvaret. Med stor ro sendte han bolden i nettet, sikkert placeret uden for rækkevidde af Casper Radza i Middelfart-målet. Den tidlige scoring gav Ishøj en overraskende 1-0-føring og satte Middelfart under pres fra start.

Middelfart forsøgte ihærdigt at arbejde sig tilbage i kampen og kom tæt på en udligning. Peter Kristensen fandt et godt tidspunkt til at sende bolden ind i feltet med et præcist indlæg, der skabte panik i Ishøjs forsvar. Bolden landede for fødderne af Bardhec Bytyqi, som havde en fri position og en oplagt mulighed for at bringe balance i regnskabet. Bytyqi sendte dog bolden forbi målrammen, og chancen for en hurtig udligning gik tabt.

I stedet var det Ishøj, der udnyttede situationen og slog til igen kort før pausen. Efter et hurtigt angreb fandt bolden vej til Berkay Sahin, der udnyttede sin mulighed til fulde. Med en præcis afslutning sendte Sahin bolden i nettet og øgede Ishøjs føring til 2-0.

Denne scoring lige inden pausen var et hårdt slag for Middelfart, der havde kæmpet for at komme tilbage i kampen, men nu måtte gå til pause bagud med to mål, som satte dem under endnu større pres i anden halvleg.

Dobbelt udskiftning i pausen

Signalet fra Middelfart-træner Kristoffer Johansen var tydeligt, da han reagerede hurtigt på holdets præstation ved at foretage en dobbelt udskiftning i pausen. William Akpan og Lukas Eg blev sendt på banen for at tilføje ny energi og offensiv styrke, mens Bardhec Bytyqi og Valdemar Kwasniak måtte forlade banen.

Med disse ændringer viste Johansen, at han ønskede et mere aggressivt udtryk fra sit hold i anden halvleg, hvor Middelfart skulle jagte en comeback og forsøge at få vendt det truende nederlag.

iddelfart kom på banen i anden halvleg med et helt andet udtryk og en tydelig fornyet energi. De gik aggressivt til værks fra første fløjt og viste straks, at de ikke havde tænkt sig at lade Ishøj slippe let. Allerede få minutter inde i halvlegen kom Peter Kristensen tæt på at reducere Ishøjs føring. Med et velplaceret hovedstød sendte han bolden mod mål, men Ishøjs målmand, Mohammad Ahmad Mohamed, leverede en fremragende redning og fik lige akkurat afværget den farlige situation.

Denne tidlige chance gav Middelfart et boost, og det stod klart, at de var fast besluttet på at vende kampen og skabe spænding igen.

Reduceringen kom

Efter en periode med intens pres fra Middelfart, hvor de gentagne gange var tæt på at få bolden i nettet, kom forløsningen endelig i det 62. minut. På et præcist indlæg fandt Jacob Linnet det rette øjeblik til at stige til vejrs og sendte bolden sikkert i mål med et kraftfuldt hovedstød.

Reduceringsmålet til 1-2 gav Middelfart fornyet tro på, at et comeback var inden for rækkevidde, og fra det øjeblik lugtede de for alvor blod. Stemningen på stadion blev elektrisk, og Middelfart fortsatte deres offensive pres i jagten på en udligning, mens Ishøj pludselig befandt sig under markant pres.

Udligningen kom ikke

Trods et massivt spilovertag og flere gode muligheder lykkedes det ikke Middelfart at få udlignet i kampens sidste fase. Selvom de pressede hårdt på for at få det afgørende mål, viste Ishøj sig standhaftige i forsvaret og holdt fast i deres føring. I kampens overtid var det faktisk Ishøj, der kom tæt på at lukke kampen fuldstændigt. Ertugrul Teksen fik en gylden mulighed for at score til 3-1, men Middelfart-målmand Casper Radza var vågen og fik afværget forsøget.

Kampen sluttede dermed 2-1 til Ishøj, som kunne fejre deres første sejr i sæsonen i 2. division. For Middelfart blev det en skuffende eftermiddag, hvor de på trods af deres dominans i spillet måtte se sig slået.

Middelfart har dog ikke lang tid til at sunde sig over nederlaget. Allerede på tirsdag skal de i aktion igen, når de møder Hobro i Oddset Pokalen.