Middelfart Kommune søger frivillige, der kan afsætte en til to timer om ugen for at støtte borgere, der har behov for hjælp i deres daglige liv. Dette initiativ er en del af kommunens bestræbelser på at skabe et mere inkluderende samfund og hjælpe individer fra forskellige baggrunde med at finde fodfæste i lokalsamfundet.

Frivillige har mulighed for at gøre en væsentlig forskel i livet for unge, der har brug for støtte til at gennemføre deres uddannelse, samt flygtninge fra Afghanistan, Eritrea eller Ukraine, som søger hjælp til at tilpasse sig livet i Middelfart Kommune. Frivillige mentorer kan bidrage på en række områder, herunder hjælp til lektier, skabelse af daglig struktur, introduktion til uskrevne regler på det danske arbejdsmarked, eller simpelthen ved at være en samtalepartner.

For at udstyre de frivillige med de nødvendige værktøjer og viden, tilbyder Middelfart Kommune en mentoruddannelse, der strækker sig over tre aftener. Uddannelsen finder sted på følgende datoer: Tirsdag den 20. februar, den 27. februar og den 5. marts 2024, med undervisning fra klokken 17.00 til 20.00. Alle sessioner afholdes på Middelfart Kommunes Rådhus, beliggende Nytorv 9 i Middelfart.

Interesserede frivillige opfordres til at kontakte koordinator for frivillignetværket, Ulla Sørensen, for at høre mere om, hvordan de kan bidrage. Ulla Sørensen kan kontaktes på telefon 5129 3785 eller via e-mail på ulla.sorensen2@middelfart.dk.