I 15 år har Middelfart Kommunes socialrådgivere udvalgt børnefamilier til at modtage julehjælp, der består af julemad, julegaver til børnene og en tur i biografen i år. Torsdag blev julehjælpen delt ud.

I lagerhallen hos Aquilla A/S havde teamleder i børn- og familieafdelingen, Karen Gerdes, slået sig ned sammen med hendes team af socialrådgivere, hvor nogle af dem havde medbragt deres børn til at hjælpe med at pakke julehjælpen.

Med en masse hyggelig stemning blandt de tilstedeværende fik de i løbet af et par timer pakket julehjælpen til de 165 familier, som er særligt udvalgt. Middelfart Kommunes julehjælp er ikke noget man som familie kan søge om, men hvor den enkelte socialrådgiver har gået ind og udvalgt familierne på baggrund af deres økonomiske formåen.

– Vi har selv valgt dem, og den rådgiver, som har med familien at gøre, er dem, der afleverer julehjælpen til dem. Der er et gavekort så forældrene kan købe noget til dem, og så er der mad, så de kan have en jul som alle andre, siger Anja Jürs, som har været med til Middelfart Kommunes julehjælp siden det startede op i 2008.

For Anja er det specielt at komme ud til familierne med julehjælpen.

– Der er noget personligt i det, da det er børn og familier, vi kender. Vi har en relation til alle dem, vi kommer ud til, og det er det, der er det specielle i det, forklarer Anja Jürs.

Julehjælp er blevet mere og mere udbredt. I dag er det ikke et tabu at tage imod julehjælp, men det er ikke sådan det fungerer i det, Middelfart Kommune gør, da det er noget, som de har valgt at give dem, der ikke har mange ressourcer.

– Dem, som vi giver julehjælpen til, ved vi gør det for at hjælpe dem og børnene. De er taknemmelige for det, og glæden ved at give dem noget er stor, da alle fortjener at have en god jul, slutter Anja Jürs.

I alt er der indsamlet julehjælp i Middelfart Kommune til de 165 familier for 179.642 kroner.