Middelfart Fjernvarme er i gang med et stort projekt, der skal forsyne omkring 2000 huse i Strib med bæredygtig fjernvarme. Direktør for Middelfart Fjernvarme, Jesper Skov, fortæller, at arbejdet er godt i gang, og at de første 400 husstande i Strib forventes at blive tilsluttet inden årsskiftet.

Projektet, der løber op i omkring 400 millioner kroner, indebærer, at Middelfart Fjernvarme skal distribuere varme fra Trekantområdets Varmetransmissionsselskab I/S (TVIS) til forbrugerne i Strib. Ledningen kommer fra Hessgade og går nedad Strandvejen og opad Strib Landevej. Alle gasfyr i området skal udskiftes med vekslere.

Jesper Skov, Direktør Middelfart Fjernvarme. Foto: AVISEN

Middelfart Fjernvarme står for al konvertering og forsyner allerede omkring 6.100 forbrugere med miljøvenlig overskudsvarme fra TVIS. Ifølge Jesper Skov er TVIS dog lidt bagud med leverancerne, men Middelfart Fjernvarme har fundet en midlertidig løsning, der gør, at flere af de nye huse allerede er klar til at blive tilsluttet fjernvarmen.

Skov forklarer, at varmen kommer ind fra TVIS og gennem vekslere, hvor tryk og temperatur sænkes, så det vand, der sendes ud i byen, er varmt vand uden risiko for at brænde sig. Rørerne, der anvendes i projektet, er de bedste isolerede rør i verden og skulle gerne holde i 100 år.

Gravearbejde på Rudbæksmøllevej i Strib. Foto: AVISEN

Middelfart Fjernvarme har også planer om at udvide til Røjle og Vejlby i henholdsvis 2024 og 2025. Skov fremhæver fordelene ved fjernvarme og siger, at “man får ikke noget nemmere end fjernvarme”, da det er en leveret til døren-løsning i modsætning til varmepumper, hvor man selv skal investere i produktionsapparatet.

For at sikre en stabil varmeforsyning vil der blive installeret to gaskedler som backup til spids- og reservebelastning. El kunne have været en mulighed, men Trefor kan ikke levere nok strøm i området.

Her skal fjernevarmecentralen ligge, i den veksler man fra Hedt Vand (120 grader, 16 bar) til Varmt Vand (95 grader, 6 bar), som er det der kommer ind i huset.

Kommunen har også været involveret i projektets udseende for at sikre, at det passer ind i omgivelserne. Med dette ambitiøse projekt viser Middelfart Fjernvarme, at de er en vigtig aktør i omstillingen til bæredygtige og effektive energiløsninger i lokalområdet.

Svejsninger i fjernevarmerørene kvalitetstjekkes med røntgenfotografering. Foto: AVISEN