I en intens kamp i 2. division rykkede Middelfart op på tredjepladens, og forlængende deres ubesejrede stime til fem kampe i træk med en 1-0-sejr over AB.

Et solrigt Middelfart Stadion rammerne om opgøret mellem de to hold; oprykkerne fra Middelfart der vil etablere sig i rækken og traditionsklubben AB fra 1889, der er kommet på udenlandske hænder. Klubben blev stiftet som en sammenslutning af Fredericia Studenternes Kricketklub og Polyteknisk Boldklub. Siden stiftelsen er der sket mange ting – AB har været i Superligaen og var en årgang en del af toppen i dansk fodbold, men siden er de røget ned igennem rækkerne. Sidste år blev traditionsklubben opkøbt af Five Castles Football Group, og det har givet AB mulighed for at hente spillere, som man ellers ikke vil hente til 2. division. Det har hidtil ikke givet nogen afsmittende effekt, da de inden dagens kamp indtog sjettepladsen mod Middelfarts fjerdeplads.

Kampen begyndte med øjeblikke af spænding for begge hold. Allerede i det 18. minut var Middelfarts Peter Kristensen tæt på at bryde igennem på en hurtig omstilling, men blev afvist. Fire minutter senere blev Middelfarts forsvar testet, da Casper Radza reddede et frit hovedstød fra det lille felt. Middelfart slap med skrækken og slog i stedet selv til.

Robert Kakeeto blev den store helt for Middelfart i det 28. minut. Han var pludselig umarkeret på kanten af feltet og scorede kampens eneste mål. Det blev en intens affære derefter. Middelfart fortsatte med at presse på, og Peter Kristensen havde tilløb til endnu en scoring i første halvleg, men ind gik bolden ikke og pausestillingen var derfor 0-0.

I anden halvleg fortsatte Middelfart med at dominere. AB’s keeper var ude i vanskeligheder i det 58. minut, hvor han kom alt for langt ud på et frispark men klarede frisag, da han i sidste øjeblik fik slået bolden over mål. Bare to minutter senere var Middelfart igen tæt på at udbygge føringen, da Jonathan Kjær sendte et farligt hovedstød mod mål.

Spændingen voksede i det 71. minut, da Middelfart ramte træværket. Holdet pressede fortsat på, og i det 79. minut var der drama i feltet. Middelfarts Malthe Boesen blev væltet, men til trods for det, der lignede et klart benspænd, blev der ikke dømt straffe. Det fik fremprovokeret voldsomme reaktioner fra både spillere og tilskuere. Blandt andet kom Middelfarts sportschef, Søren Godskesen, i det røde felt og farede frem fra hans ellers tilbagetrukkende position.

Intet blev dømt, men det ændrede ikke på, at Middelfart pressede på. Mikkel Blåholm havde en stor chance for Middelfart efter et hjørnespark i det 82. minut, og igen i det 92. minut, men ind gik bolden ikke. Kampen endte derfor 1-0 til Middelfart, som dominerede kampen fra start til slut mod et tamt AB-hold, der ikke ligner et hold på tilbagekurs mod storhedstiden med mesterskaber i 40’erne og en bronzemedalje i 2000.

Middeldart derimod har kurs mod oprykningsspillet i deres første sæson efter deres tilbagevenden til 2. division. Holdet har nu 17 point efter otte kampe, og går forbi FC Roskilde i tabellen med en bedre målscorer. Næste gang middelfarterne skal i kamp er den 29. september på udebane mod FA 2000.