MICHELIN Guide Nordic Countries-arrangementet afholdes den 12. juni 2023. Det første gang, at en Michelinuddeling finder sted i Finland.

MICHELIN Guiden har netop meddelt, at præsentationen af ​​sin nye restaurantudvælgelse til de nordiske lande (Danmark, Finland, Island, Norge, Sverige) vil blive afholdt i Turku den 12. juni 2023.

Som den ældste by i Finland har Turku altid haft en berømt position inden for finsk kultur og historie, ligesom byen også er blevet anerkendt som et internationalt økonomisk hotspot. Byen tilbyder en livlig madscene, cafékultur og unikke råvarer. Byen er også en magisk indgang til en pragtfuld og enestående skærgård lavet af 40.000 øer og holme.

Gwendal Poullennec. Foto: AVISEN

– For første gang siden vi begyndte at arrangere vores MICHELIN Guide-arrangementer i Norden region, har vi valgt Finland og den smukke by Turku til at være vært for vores årlige prisceremoni. Dette er en sand anerkendelse af lokal og national madkultur og arv, samt de perfekte rammer til at fejre hele den nordiske gastronomiske rigdom og dristighedsscene, siger Gwendal Poullennec, international direktør for MICHELIN Guides Arrangementet.

Arrangementet finder sted i Finland takket være støtte og partnerskab fra Turku by og erhvervslivet i Finland. Logomo, et gammelt VR-maskinværksted og et aktuelt kulturelt mødested i Turku i umiddelbar nærhed af Turku-banegården er valgt som placering for priscermonien. Bygningen omfatter gallerier, scener, en restaurant samt arbejdsrum for virksomheder og kunstnere.*

Her samles kokke og fagfolk fra restaurations- og hotelbranchen fra hele Norden. Ud over de eftertragtede MICHELIN Stars og MICHELIN Green Stars, vil særlige professionelle priser også blive annonceret.

– Åbos madkultur er en nationalt og internationalt anerkendt faktor, der øger vitaliteten i vores region og tiltrækker både lokale indbyggere i regionen og turister, som vi har altid været glad for at byde velkommen, fortæller Minna Arve, borgmester i Turku og fortsætter:

– Ved at være vært for MICHELIN Guidelanceringsbegivenhed – en af ​​de største gastronomiske begivenheder i regionen – er vi glade for at træde til frem i søgelyset som en topdestination for nordisk gastronomi og nuværende finsk og Turku madkultur til en virkelig betydelig gruppe gæster.

For at lade alle opdage nyhederne på samme tid som MICHELIN Guidens inviterede, vil lanceringen af ​​MICHELIN Guide Nordic Countries 2023 blive transmitteret live via MICHELIN Guide YouTube-kanal. Det nye udvalg vil efterfølgende kunne findes på MICHELIN Guidens hjemmeside og mobil app, som viser restauranter og hoteller anbefalet af MICHELIN Guide.