Mandag aften, præcis klokken 19:00, fyldtes gårdhavnen på Hindsgavl Slot med forventningsfulde sejlere, lokale embedsfolk fra Middelfart Kommune, politikere og en ivrig organisation bag verdensmesterskabet i Melges 24. Den officielle åbningsceremoni markerede starten, der går tirsdag med de første sejllads.

Atmosfæren var elektrisk, mens alle deltagere, klædt i deres respektive uniformer, nød et glas bobler, en kold øl eller en sodavand, mens de socialiserede over lette anretninger.

Laura Grondin, formand for Melges 24 og selv en ivrig sejler, stod frem for at adressere den samlede forsamling. I hendes stemme fandt man spor af spænding, anerkendelse og et dybtfølt tak.

– Jeg vil gerne takke borgmesteren for at byde os velkommen her til Middelfart,” begyndte hun, et smil bredte sig på hendes ansigt.

– Jeg og mit hold har boet på slottet, og vi har virkelig nydt det, og vi har besøgt Papa’s Pizzeria og Baks Bakery mere end én gang. Så hvis jeg ikke udtaler det korrekt, det er stedet. Vi har nydt vores besøg der. Så mange tak for at have os, sagde Grondin.

Hun fortsatte med at byde alle velkommen til det 24. verdensmesterskab for Melges 24-klassen, samtidig som hun mindede om de år, der gik tabt på grund af pandemien.

– Vi har misset et par år, som ellers ville have været vores 26. Det er også klassens 30-års jubilæum,” sagde hun eftertænksomt.

Grondin ærede også Buddy Melges, klassestifter og navngiver, der døde tidligere i år.

– Vi sender en stor hyldest til Buddy Melges, sagde hun og fortsatte:

– Men han er den, der gav os gaven i form af disse vidunderlige både, som vi alle nyder at sejle, og vores job, tror jeg som sejlere i klassen, er at opmuntre andre til at følge i vores fodspor.

Hun fortsatte med at nævne det kommende Melges Performance sailboats-trofæ, som deltagerne vil konkurrere om i de næste fem dage, og mindede alle om det forrige VM i Middelfart for otte år siden.

– Dette år har vi 13 repræsenterede nationer og 47 både. Blandt deltagerne har vi vores regerende verdensmester her, forklarede Laura Grondin.

Åbningsceremonien sluttede med en atmosfære fuld af forventning og spænding. Det står klart, at sejlere og arrangører, ligesom Grondin, ser frem til de kommende dage med optimisme og energi.