Indstillingen var i top, og det var præstationen på banen også. FHK endte efter en disciplineret indsats med at vinde 27-22 på udebane mod SønderjyskE.

Broager Sparekasse Skansen var destinationen for Fredericia Håndboldklub. Det er der, hvor SønderjyskE holder til, og deres beliggenhed i forhold til den danske dialekt var ikke til at tage fejl. “Mojn” stod det på flere frivilliges trøjer, og HK Ultras var ikke sene til at konstatere: Deutschland, Deutschland alles ist vorbei, da sejren var i hus.

adp-as.dk

Inden da kunne de omkring 100 medrejsende fans se sig behandlet, som det normalt kun hører sig til i fodbold i Danmark. Et professionelt vagtværn var sat ind med flere vagter, der udelukkende havde det formål at holde øje med de fredericianske fans, der nok er kendte for at være højlydte, men ikke kendte for at lave ballade. Den ene vagt havde særligt øje på den hårde kerne af fansene, og kiggede kampen igennem ind i flokken, men forgæves. Det eneste, der kom ud af det, var højlydt opbakning til Fredericia Håndboldklub. For her regerer FHK råbte fansene flere gange, og det passede i mere end en forstand.

En vagt havde skarpt øje på HK Ultras. Foto: AVISEN

På banen var FHK tændte, og på lægterne var det også tilfældet. Fra start var det individualisterne, der slog til. Reinier Taboada og James Junior Scott startede sammen med Anders Kragh Martinusen på banen i den fredericianske bagkæde, og gang på gang snød de to førstnævnte SønderjyskE-forsvaret i indledningen. I den anden ende var det en anden individualist, Noah Gaudin, der stjal fokus.

Stillingen var 8-8 efter 17 minutter, og efter en indledning, hvor Thorsten Fries ikke havde reddet det store, begyndte forskellen på de to hold at komme frem. Fries rullede gardinet ned, og foran sig havde han et fæstningsværk, der var svært at nedbryde, og det der slap forbi, tog keeperen sig i de fleste tillfælde selv af.

Den indledning, som FHK havde på opgøret, var en forvandling i forhold til tidligere udekampe, hvor fredericianerne hurtigt har udspillet deres rolle efter en skidt indledning.

– Det er noget vi har haft meget fokus på. Vi kom meget tændte og var klar i forhold til andre udekampe. I starten var angrebet godt, men så måtte vi gå over i syv mod seks, da vi fik problemer. Og så synes jeg, at forsvaret stod rigtig godt i det meste af kampen, og det samme gjorde Thorsten Fries, sagde Gudmundur Gudmundsson efter kampen.

Gudmundur Gudmundsson var rundt og takke fansene efter opgøret. Foto: AVISEN

Som Gudmundsson nævnte fik FHK problemer med at score. I starten var det Rasmus Bech, der vogtede SønderjyskE-målet, og det var ikke med stor succes. En redning på otte forsøg blev det til, og noget bedre gik det for makkeren Kasper Larsen, der endte med at have ti redninger på 30 skud. Særligt i slutningen af første halvleg stod han godt.

Det medførte, at FHK måtte skifte plan. Gudmundur Gudmundsson tyede til syv mod seks, hvor han bragte både Kristian Stoklund og Nicolaj Nørager i spil, og det gjorde, at FHK gik til pause foran med 14-12. Den helt store forskel på de to hold skulle findes defensivt. Kigger man på de sidste 18 minutter af første halvleg lykkedes det blot SønderjyskE at lave fire mål, og det blev en gennemgående tendens i resten af kampen.

SønderjyskE scorede hurtigt to mål i anden halvleg, men så fik FHK afværget stormen. Set fra SønderjyskE-lejren skyldtes det effektivt syv mod seks-spil.

– De (Fredericia Håndboldklub, red.) er hurtige og spillede det godt. Kristian Stoklund lavede vendebolde, og det var svært at tage den rigtige højde, sagde Kasper Larsen.

Kristian Stoklund var god til at sætte syv mod seks-spillet op. Foto: AVISEN

Efter 42 minutter kom den første tre målsføring i kampen. FHK-lejren begyndte for alvor at kunne dufte sejrens sødme for første gang på udebane siden den 28. september. Siden er det kun bleve til uafgjort på udebane mod Nordsjælland den 19. november.

Med knap seks minutter tilbage af kampen fik Reinier Taboada sat bolden i kassen for niende gang. Cubaneren havde derudover leveret tre assists i opgøret, og var kampens helt store profil.

– Det var en meget god kamp. Jeg havde en god fornemmelse på banen, og når du har det på den måde kan du alt, sagde Taboada med et smil efter opgøret.

Han medgav dog, at det kneb med ressourcerne energimæssigt til sidst efter at have været i kamp i lørdags også.

– Jeg var træt, da jeg spillede meget i både forsvaret og angrebet i lørdags. Det tog vi lidt højde for i dag, sagde Taboada.

Trætheden til trods blev der aldrig tvivl om, at FHK ville vinde opgøret. Symptomatisk greb Thorsten Fries et skud fra Noah Gaudin, og det symboliserede den overhånd, som keeperen havde haft i det meste af kampen, hvor han endte med en redningsprocent på 47,62 procent, og derfor var en afgørende faktor for, at FHK vandt opgøret 27-22.

Jublen var stor efter opgøret. Foto: AVISEN

Sejren kan i høj grad tilskrives, at FHK kom med fremskudt bryst, og virkelig viste, at de ville det. Det har været en mangelvare i andre udekampe, men det manglede ikke mod SønderjyskE, og det er nu skyld i, at FHK er på en foreløbig syvendeplads i ligaen.

Næste gang FHK skal i aktion igen er den 25. februar på hjemmebane mod Mors-Thy.