Borgmestrene for de syv kommuner i Trekantområdet har udpeget institutleder fra Syddansk Universitet til jobbet som direktør. Hun tiltræder 1. maj 2024

Det bliver Marianne Wolff Lundholt, der fra 1. majkan sætte sig i direktørstolen i organisationen Trekantområdet Danmark. Hun overtager jobbet efter Morten Rettig, der fratrådte tidligere i år efter godt 11 år på posten.

– Vi har valgt Marianne Wolff Lundholt ud af et felt af en lang række meget stærke ansøgere, og jeg glæder mig meget til samarbejdet med hende. Marianne bringer både erfaring og kompetencer ind i arbejdet for Trekantområdet, som vi har brug for. Det er en kompleks organisation, fordi vi er syv kommuner, der samarbejder om store og vigtige dagsordner, forklarer formanden for Trekantområdet Danmark, borgmester Jens Ejner Christensen fra Vejle Kommune.

Marianne Wolff Lundholt er ph.d. i kommunikation og har en master i offentlig ledelse. Hun kommer fra en stilling som institutleder for Institut for Design, Medier og Uddannelsesvidenskab ved Syddansk Universitet, SDU Kolding, og har gennem de seneste 11 år haft sin daglige gang i Kolding. Privat bor hun i Fredericia med sin mand og tre børn.

– Jeg glæder mig meget til at løfte denne opgave i samarbejde med Trekantområdet Danmarks sekretariat. Det er på én gang en både spændende og vigtig opgave at arbejde for at styrke Trekantområdet sammen med de syv kommuner. Jeg ser frem til at facilitere samarbejdet og koordinere ressourcer for at opnå fælles mål om at forme og implementere strategier på tværs af sektorer. Det skal ske i et samspil og med et stærkt fokus på bæredygtighed og livskvalitet, så vi sammen kan skabe en grøn storbyregion med plads til at leve det gode liv, pointerer Marianne Wolff Lundholt.

Trekantområdet er mulighedernes kraftcenter
Trekantområdet Danmark er en sammenslutning af de syv kommuner Vejle, Middelfart, Kolding, Fredericia, Vejen, Billund og Haderslev. Trekantområdet er landets ældste businessregion.

Kernen i samarbejdet er det, der fysisk og strukturelt binder de syv kommuner sammen med fokus på vigtige dagsordenener omkring infrastruktur, klima og energi. Organisationen arbejder også for at styrke positionen som en i forvejen stærk businessregion i Danmark og arbejder for at varetage interesser for områdets fælles styrkepositioner som industri, transport/logistik og energi.

– Vi ligger midt i Danmark med stærke forbindelser til hele Skandinavien og Europa. Og vi er åbne for hele verden som Danmarks grønne produktionscentrum og internationale udstillingsvindue. Samtidig ser vi Trekantområdet som Danmarks bedste sted at bo og leve. Vores byer er tæt forbundne med høj mobilitet, og borgerne har nem adgang til kultur, uddannelse og jobs. Måske derfor tiltrækker Trekantområdet mennesker og virksomheder fra hele landet, ja fra hele verden, vurderer Jens Ejner Christensen.

Stor interesse for jobbet
Der var 24 ansøgere til stillingen, og fem blev inviteret til samtale. Ansættelsesudvalget bestod af borgmestrene Jens Ejner Christensen, Vejle, Johannes Lundsfryd, Middelfart, Knud Erik Langhoff, Kolding, Steen Wrist, Fredericia, Frank Schmidt-Hansen, Vejen og Stephanie Storbank, Billund samt kommunaldirektørerne Merete Dissing, Kolding og Peter Karm, Haderslev og to medarbejderrepræsentanter for Trekantområdet Danmark.