Erhvervsministeren Morten Bødskov besøgte for nyligt Danrobotics i Middelfart. Her fik AVISEN chancen for at tale med direktøren for henholdsvis Danrobotics og ABB Danmark.

– Det er positivt at høre ministerens ønske om at fokusere på erhvervsskolerne og uddannelse. Vi har hårdt brug for teknisk personale, hvis vi skal nå målsætningerne i den grønne omstilling. Så skal der mange flere hænder til, siger Bjarne Tvede, Administrerende direktør i ABB Danmark.

Under besøget fortalte begge ledere livligt om deres virksomheder og hvordan det stod til på markedet anno 2023. De var begge positivt stemte, men kom dog med et par opfordringer til ministeren.

– Der er en masse ting, man ikke kan kan gøre så meget ved i forhold til mikrochips og så videre, men det er en udfordring, fordi vi kan jo ikke lukke et projekt. Vi har projekter, der er normalt tager tre måneder at køre igennem Det kan tage op til ni måneder til et år nu, og i den tid binder vi noget kapital, fortæller Bodil Holmelin, COO for Danrobotics.

Efterfølgende understregede de vigtigheden af tiltag, der kan hjælpe små og mellemstore virksomheder.

– Mit hjerte banker for små og mellemstore virksomheder, så det er selvfølgelig vigtigt for mig, at der bliver sat nogle tiltag i gang på det område. Der synes jeg da, at der både var noget i gang, men også, at de fortsætter med nye de tiltag. Det er meget positivt at høre, sagde Kim Koertsen, direktør for Danrobotics.

Erhvervsministeren lovede at tage deres bekymringer og udfordringer med sig tilbage til regeringen og arbejde på at finde løsninger, der kan hjælpe virksomhederne med at overkomme deres udfordringer.

Læs også