Mandag morgen på IBC Fredericia-Middelfart blev kronet med særlig jubel, da årets første student fra IBC satte huen på hovedet. Klokken slog 09:00, og der strømmede begejstring ud fra skolen. Studenten var Laura Kristensen, der efter planen tager et sabbatår.

Foran hovedindgangen stod familiemedlemmer og nære venner, fastholdt i spændt forventning. Telte var blevet opsat i denne højtidelige lejlighed, gav plads for en intim sammenkomst med boblende glas og glade samtaler.

Med traditionens tyngde i bagagen, fik Laura æren af at hejse flaget, som var en opgave hun delte med campuschef Jakob Lund. Dette symboliserede ikke kun hendes egne præstationer, men også den samlede triumf for hele skolen.

– Lige nu, er det bare fantastisk,. Jeg glæder mig til at fejre det med min familie over en god frokost, siger Laura.

Men fejringen var kun begyndelsen. Som mange andre nybagte studenter, stod Laura på kanten af en verden fuld af muligheder.

– Først skal jeg have et sabbatår, og jeg skal ud at rejse, fortæller hun med en drømmende glans i øjnene.

– Efter det, er jeg ikke sikker. Måske noget med matematik.

Reflekterende over hendes tid på IBC, beskrev Laura sin oplevelse som “mega fed”, selvom det selvfølgelig også har været udfordrende. Hun roste særligt hendes klasse for deres støtte og sammenhold under den tidligere corona-tid, som hun påpegede havde gjort det mere udholdeligt.

Når det kommer til fejringen, er der ingen tegn på at Laura vil slappe af.

– Jeg holder gilde den 30. juni. Og der er planlagt fester næsten hver dag i de næste tre uger, siger hun.

Til spørgsmålet om, hvorvidt Laura kan holde til det, svarede hun med et grin:

– Det bliver hårdt, men også sjovt, slutter Laura.

Studentertiden for Laura er endelig begyndt. Nu venter der kun glæde, fest og en lovende fremtid.