Rasmus Lauge skiftede før sæsonen den ungarske storklub ud med barndomsklubben Bjerringbro-Silkeborg. Lørdag spillede de deres første ligakamp, hvor de tabte 30-26 til Fredericia Håndboldklub.

Der skal medaljer til Bjerringbro-Silkeborg.

Målsætningen for midtjyderne er ikke til at tage fejl af. De vil høre til der, hvor man vinder medaljer, og med tilgangen af Rasmus Lauge viser de, at de mener det seriøst. Men det gav ikke en afsmittende effekt på banen i den første ligakamp.

Lauge indledte kampen med at sende et skud i hovedet på FHK’s Evgeni Pevnov, og det blev symptomatisk for den hjemvendte landsholdsstjerne, som spillede en hovedrolle, da Danmark vandt VM-finalen tidligere på året. Rasmus Lauge endte med at forlade banen efter at have lavet nul mål på syv forsøg og begået tre tekniske fejl.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Nederlaget til trods var Rasmus Lauge en populær herre. På halgulvet blev han omgivet af både BSH-fans og også FHK-fans, der ville have en selfie eller tale med den hjemvendte landsholdsspiller. Han fik ikke den tilbagekomst til ligaen, som han forlod tilbage i 2013 og drog til Kiel. Nu, ti år senere, gjorde han comeback.

– Vi spillede en forfærdelig kamp og fik ikke noget til at køre. Vi havde ikke timingen i noget som helst. Det blev på Fredericias præmisser, siger Lauge til AVISEN.

Den 32-årige Rasmus Lauge har i opstarten været ramt af en skade. Han mener selv, at det var med til at sætte et præg på hans spil.

– Det kan man godt sige, men mest af alt var det timingen med de andre, der ikke var der. Heldigvis har vi mange kampe og træninger til at rette op på det. Men ja, der var ikke den normale power, jeg kom med, forklarer Lauge.

Et nederlag til Fredericia var ikke det, som Rasmus Lauge og holdkammeraterne havde sat næsen op efter.

– Vi går altid efter at vinde, men vi vidste, det ville blive svært, og det blev det. Fredericia er et godt hold. De endte som nummer tre i sidste sæson, så vi havde forventet en svær kamp, siger Lauge.

adp-as.dk

Lauge og BSH har sat næsen op efter medaljer, men de lignede ikke et hold, der bejlede til det mod FHK. Sæsonen er dog lang endnu, påpeger Lauge.

– Det er for tidligt i sæsonen at svare på det, slutter Lauge.

Efter sit skifte væk fra Bjerringbro-Silkeborg i sommeren 2013 har Lauge spillet i Kiel, Flensburg og Veszprém. De ti år i udenlandsk håndbold gør, at han kunne vende hjem til Danmark på en såkaldt forskerordning, der giver ham fordelagtige skattevilkår, som gør, at han kun skal betale 32,84 procent i skat.