I et fremragende træk fra Bayern München, har den tyske klub sikret sig underskrifterne fra to af de største stjerner i international kvindefodbold: danske Pernille Harder og svenske Magdalena Eriksson. Det skriver klubben på deres officielle hjemmeside. Begge spillere har underskrevet kontrakter indtil 2026.

Pernille Harder, den 30-årige angrebsstjerne, og Magdalena Eriksson, den 29-årige forsvarsspiller, flytter til München fra Chelsea. Med deres mangeårige erfaring og succes på topniveau tilfører de afgørende styrke til det talentfulde hold.

Bianca Rech, leder af FC Bayern Women, udtaler:

– Det er en stor dag for FC Bayern, fordi vi er lykkedes med at tiltrække to spillere af denne kvalitet, der ikke kun er fremragende på banen, men også udenfor. Begge spillere bringer en masse ekspertise med sig. De har spillet på et meget højt niveau i mange år og har vundet titler. Særligt i dette unge hold, som for tiden udvikler sig meget hurtigt, vil de være en vigtig del.

Pernille Harder ser frem til sit nye kapitel i Bayern München:

– FC Bayern er en fantastisk klub, spillerne og holdet har meget potentiale. Jeg ville absolut være en del af det. Jeg havde en god tid i Bundesligaen og ser frem til at vende tilbage efter tre år. Jeg glæder mig til at være tilbage i Bundesligaen og kan ikke vente med at spille her igen.

Magdalena Eriksson deler Harders entusiasme for at skifte til den tyske klub:

– Jeg havde en god fornemmelse lige fra starten. FC Bayern er en ekstraordinær klub med en imponerende historie. Jeg ser virkelig frem til at lære mine nye holdkammerater at kende, vinde sammen, udvikle mig individuelt og også lære klubbens kultur at kende.

Holdets træner, Alexander Straus, mener, at Harder og Eriksson er “perfekte tilføjelser” til holdet og vil “tage os til det næste niveau.”

Harder, der tidligere spillede for VfL Wolfsburg i Bundesligaen fra 2017 til 2020, har en imponerende statistik med 105 mål i 114 konkurrencedygtige kampe. Hun blev kåret til “UEFA Women’s Player of the Year” i 2018 og 2020.

For Eriksson er Bayern München hendes første klub i den tyske Bundesliga. Efter seks år i den svenske topdivision, Damallsvenskan, flyttede forsvarsspecialisten til Chelsea i Women’s Super League i 2017. Eriksson udviklede sig hurtigt til holdleder og blev holdkaptajn fra 2019/20-sæsonen.

Pernille Harder vil bære nummer 21 på sin trøje, mens Magdalena Eriksson vil bære nummer 5.