DMI havde spået en blæsende 1. juledag, og det var også, hvad der mødte vinterbaderen, Irene Møllegaard Pedersen, da hun denne morgen skulle nyde bølgerne i Lillebælt. Irene fik sin sorte badekåbe blæst væk af vinden og ud i Lillebælt, mens hun var ude at bade. For at forhindre en mulig redningsaktion under den fejlagtige antagelse om en druknet person, tog Irene hurtigt ansvar og kontaktede søredningstjenesten.

Irene nyder at vinterbade, og det hjælper hende i hverdagen, når hun mandag og onsdag bader fast på Østerstrand i Fredericia, men i dag tog badeturen en drejning, der gjorde, at hun måtte tænke hurtigt. Det hænder desværre ofte, at redningstjenesterne kaldes til Lillebælt, fordi nogen har set noget i vandet. Ofte er det heldigvis ikke noget, men for at undgå, at der blev sat en større aktion i søen, ringede Irene til Søredningstjenesten.

På sociale medier delte Irene efterfølgende dette opslag: “Var nede at bade ved Østerstrand/Fredericia her til morgen d. 25/12 kl. 7. Vinden tog min sorte badekåbe, så den driver rundt ude i Lillebælt. Har kontaktet søredningen – så folk ikke tror, der driver et druknet menneske rundt i vandet. Det er en sort badekåbe med hat. Blot til info – og for at undgå unødvendig postyr.”

I et interview forklarede Irene nærmere om sit initiativ:

– Jeg ringede først til Søredningstjenesten og forklarede dem, hvad og hvordan. Meningen med mit opkald var netop at undgå, at der skulle opstå et scenarie, såfremt en tilfældig anden forbipasserende så min kåbe i vandet.” Hun understregede vigtigheden af at tage proaktive skridt for at forhindre, at “det helt store blev sat i gang” med politi, redningsbåde og mere, hvilket kunne have været tilfældet, hvis hendes badekåbe var blevet opdaget af andre.

Irene kom i kontakt med søredningstjenesten i Juelsminde, som dækker dele af Lillebælt, og fortalte, at de var meget taknemmelige over hendes henvendelse. Efter episoden har reaktionerne på hendes sociale medieopslag været positive, og hendes handlinger er blevet rost for at være velovervejede og ansvarlige. En veninde, som hun badede med, forsøgte endda at finde badekåben på stranden, men uden held.