En uventet hændelse skabte trafikkaos tidligt i morges på den nordgående motorvej mellem Kolding og Skærup. Ifølge vicepolitikommisær Mikkel Ross fra Sydøstjyllands Politi, blev en stor mængde kartofler spredt ud over motorvejen kl. 04.43, hvilket førte til betydelige forsinkelser for de tidlige pendlere.

– Man kunne ikke køre der, udtaler Ross. – Mange blev forsinket, og vi har haft oprydning på stedet for at sikre, at vejene igen er sikre at køre på.

Vidneudsagn fra hele Danmark indikerer, at der har været lignende hændelser på andre steder i landet, herunder også på Storebæltsbroen.

– Vi kan ikke udelukke, at der er en sammenhæng mellem disse hændelser, tilføjede Ross.

Forsinkelserne på grund af kartoflerne strakte sig langt tilbage i trafikken. Pendlerne oplevede forsinkelser på op til en time, og køen strakte sig helt til Nr. Bjert. Politiet har rådet folk til at finde alternative ruter eller forberede sig på længere rejsetider.

Hvordan kartoflerne er endt på motorvejen er på nuværende tidspunkt ukendt. Politiet undersøger sagen og opfordrer eventuelle vidner eller folk med informationer til at kontakte dem.

Denne ualmindelige hændelse har skabt betydelige udfordringer for pendlerne og nødtjenesterne. Der arbejdes på højtryk for at rydde op og genåbne vejene, men indtil videre rådes alle til at udvise ekstra forsigtighed, når de kører på de berørte strækninger.