Middelfart Boldklub vandt senest 3-0 mod Thisted. Middelfarterne har nu kun tre point op til andenpladsen, som giver oprykning til NordicBet Ligaen. Spørgsmålet er derfor, om Middelfart kan sigte efter det?

Det havde før sæsonen været utopi at forestille sig Middelfart kæmpe om en oprykningsplads til landets næstbedste fodboldrække. Nu er det imidlertid tilfældet, som resultat af det fundament, klubben har lagt i de seneste 2,5 år, hvor klubben gik fra en nedrykning til 3. division i foråret 2022, til at rykke op i 2. division i foråret 2023 og nu spille med i toppen af landets tredjebedste fodboldrække.

Det hele startede med ansættelsen af Anders Jensen som træner. Han tog over i Middelfart i vinteren 2022, da Middelfart var på sikker nedrykningskurs til 3. division, men han var tæt på at skabe et vaskeægte mirakel. Det lykkedes dog ikke, men han havde skabt et fundament, som blev videreført til 3. division, hvor Middelfart fik opbygget en vinderkultur og rykkede op i suveræn stil.

Fundamentet i holdet er stadig det samme i dag. Der er dog blevet bygget lag på af Middelfarts nuværende træner, Kristoffer Johansen, der i efteråret viste, at hans mandskab kan matche alle hold i 2. division, ikke mindst takket være en stærk defensiv bastion, mens det har knebet mere fremme på banen.

Efter vinterpausen er der for alvor kommet gang i Middelfarts offensiv. Malthe Boesen har vist sig som den målscorer, han var i 3. division. Han har scoret i alle forårets kampe, og andre kræfter byder også ind hist og her. Det gør, at Middelfart nu pludselig er i en situation, hvor de ånder FC Roskilde og Aarhus Fremad i nakken for at tage den anden oprykningsplads. Førstepladsen har Esbjerg sat sig sikkert på, og den er ikke længere inden for rækkevidde, men andenpladsen er i høj grad.

Medmindre noget overraskende sker, bliver det en kamp mellem FC Roskilde, Aarhus Fremad og formentlig Middelfart. Nykøbing er inden for rimelig afstand, fem point efter både Aarhus Fremad og Middelfart, men deres fundament ser ikke lige så solidt ud som de andre holds, og det ville kræve en del overraskelser, hvis Nykøbing pludselig bliver en del af oprykningskampen.

Der resterer én spillerunde tilbage i grundspillet i 2. division, og kan Middelfart holde trit med både Aarhus Fremad og FC Roskilde, der møder henholdsvis Nykøbing og FA 2000, så venter der et oprykningsspil, hvor der bliver kamp om andenpladsen. Realistisk set bør Middelfart komme til kort, men man skal aldrig sige aldrig.

Ingen udefra forventer, at Middelfart tager turen op i NordicBet Ligaen, og det ville være en af de større sensationer i nyere tid, hvis det bliver tilfældet. Omvendt har Middelfart en række solide spillere, som er godt sammentømret, og derfor ikke falder igennem i 2. division, og det er derfor, de ligger, hvor de gør i dag.

Den stabilitet, som holdet besidder, kommer dem nu til gavn. Særligt den centrale akse på holdet med et solidt defensivt fundament i forsvaret med Lasse Thomsen, Simon Trier og Thomas Viggers med Robert Kakeeto foran sig på midtbanen, er svær at nedbryde. På bænken har man en erfaren spiller i Marcus Mlynikowski, der heller ikke er nogen dårlig spiller, og som spillede fast i efteråret, og det gør, at Middelfart ikke bare er til at slå ud af kurs.

Når offensiven samtidig med Malthe Boesen i spidsen, flankeret af spillere som Jonas Villemoes og Marcus de Claville, slår til, så er Middelfart pludselig en farlig enhed, der kæmper om en oprykningsplads til NordicBet Ligaen.

Spørgsmålet er, om Middelfart kan stå distancen mod FC Roskilde og Aarhus Fremad, der har større budgetter og ambitioner om oprykning. Svaret kommer i oprykningsspillet.