Når man har besejret de højeste bjerge og de længste etaper i verdens mest prestigefyldte cykelløb, Tour de France, hvad gør man så? For Jonas Vingegaard, der netop har sikret sig en overbevisende sejr i Touren, er svaret enkelt: man fortsætter jagten og tager fat på det næste store løb.

Vingegaard afslører nu, at han er klar til at tage fat på Vuelta a España, med det ultimative mål om at vinde både Tour de France og Vuelta a España i samme sæson – en bedrift kendt som “The Double”.

– Det stammer fra sidste år allerede. Jeg havde lysten sidste år, men det endte med ikke at blive. Så derfor snakkede jeg med holdet, og vi endte med at lave planen, at jeg skulle køre både Touren og Vueltaen i år, siger Vingegaard til TV 2 Sport.

Det er ingen nem opgave at forsøge at vinde to Grand Tours i en enkelt sæson. Selvom det er blevet gjort før, er det en bedrift, der kræver en utrolig mængde styrke, udholdenhed og dedikation.

På spørgsmålet om, hvorvidt hans deltagelse i Vuelta a España er et forsøg på at opnå “The Double”, svarer Vingegaard kort og koncist: – Ja.

Det lader til, at vores danske Tour de France-vinder ikke hviler på laurbærrene, men i stedet sigter højere end nogensinde før. Han er fast besluttet på at forsøge at cementere sin plads i cykelsportens historiebøger med en præstation, der ville gøre ham til en af de få ryttere, der har opnået “The Double”.