Fra d. 7. til d. 19. november kan Jacob Haugaards farveunivers opleves i Fredericia, når Fredericia Kunstforening inviterer til medvind på og gratis udstilling.

De fleste kender nok Jacob Haugaard som komiker, sanger, skuespiller og tidligere politiker. Mange husker måske også hans løfter om medvind til cyklisterne, gratis øl og flottere julegaver. Muligvis ved ikke helt så mange, at Jacob også går og sysler med malerpenslen. Det er blevet til en del malerier. Ikke overraskende er de meget farverige og udstråler positivitet.

For cirka 10 år siden arvede Haugaard noget malergrej. Og hvad skal man stille op med det? ”Man skal jo ikke bare gemme det væk, eller endnu værre smide det ud!” Med den sædvanlige optimistiske indstilling syntes Jacob, det kunne være sjovt at gå i gang med maleriet. Og det gjorde han så i stille hyggelige stunder. De fleste kunstnere henter inspiration og idéer fra forskellige personer, oplevelser, steder m.m. Jacob og hans kone, Ilse Wilmot, kan godt lide at besøge kunstudstillinger. I den forbindelse kan man fint have nogle favoritter, og her nævnes fx Hans Krull og Johnny Madsen.

Jacob Haugaard maler i akryl. Det er ofte portrætter, specielt abstrakte af slagsen.

– Jeg er frem for alt kolorist, siger han og fortsætter:

– Hvad folk skal have ud af at betragte mine malerier? Det må de selv bedømme!

Fernisering: Søndag d. 5. november (kun for presse og medlemmer)
Udstillingsperiode: 7. til 19. november
Sted: Kunstsalene, Kongensgade 111, 7000 Fredericia
Åbningstider: Tirsdag til fredag og søndag kl. 13-17 • Lørdag kl. 11-17 • Mandag lukket

Under Fredericia ART-Festival d. 10.-12. november, er der følgende åbningstider: Fredag d. 10.11 kl. 13 – 19
Lørdag d. 11.11 kl. 10 – 17
Søndag d. 12.11 kl. 10 -17