Jacob E. Petersen blev hyldet med Fonden for Fynske Bank Prisen og 100.000 kroner for sit enestående arbejde som frivillig leder og sportschef i Middelfart Volleyball Klub. Han modtog prisen under Middelfart Volleys ligakamp mod Gentofte mandag den 27. februar i Lillebæltshallerne og gav pengene videre til klubben.

Stemningen var fantastisk i Lillebæltshallerne, da Middelfart Volleys herreligahold mandag aften tog imod Gentofte i en spændende kamp. Men den største klapsalve kom før kampen, da sportschef Jacob E. Petersen blev overrakt Fonden for Fynske Bank Prisen og 100.000 kroner.

51-årige Jacob E. Petersen, der har været en del af Middelfart Volleyball Klub i mere end 40 år, og blev hyldet for sit engagement og dedikation til klubben, som han har været med til at gøre til en af de mest succesfulde i landet inden for både elite og ungdom.

– Det er nogle virkelig gode folk, der har været med til at indstille mig og uddele prisen. Jeg bliver selvfølgelig stolt og glad over, at folk lægger mærke til, at der foregår noget godt herude i klubben. Det er et kæmpe løft for klubben, men selvfølgelig også for mig personligt, siger Jacob E. Petersen.

Trods sit relativt lille medlemsantal er Middelfart Volleyball Klub kendt for at have en god talentudvikling og for at have et stærkt fællesskab. Dette skyldes i høj grad Jacob E. Petersens ledelse og træning.

Udover at fungere som sportschef er Jacob Petersen også medtræner for volleyligaholdet, der i 2022 vandt Danmarksmesterskabet. Han er tillige træner for dameholdet, der spiller i 1. division, og oveni det sidder han også i bestyrelsen.

– Jacob er et godt eksempel på, hvordan frivillige kan gøre en stor forskel i lokalsamfundet. Han har dedikeret en stor del af sit liv til klubben og har været med til at skabe en positiv udvikling i både klubben og lokalsamfundet. Vi kan alle lære af hans engagement og hans evne til at skabe et stærkt fællesskab omkring en sportsgren, siger filialdirektør i Fynske Bank i Middelfart, Søren Thomsen, der overrakte prisen.

Sin kærlighed for volleyball-klubben i Middelfart bekræftede Jacob E. Petersen, da han ved overrækkelsen kunne meddele, at de 100.000 kroner skal bruges på udvikling af klubben.

Med sit fokus på både bredden og eliten i klubben har Jacob E. Petersen gennem årene formået at skabe en god balance mellem de to afdelinger. Han har samtidig været initiativtager til flere projekter, der har øget synligheden på volleysporten i Middelfart og omegn. Et af disse projekter er etableringen af beachvolley på Middelfarts havnefront, som har tiltrukket mange nye medlemmer til klubben.