Fredericianske Crossbridge Energy og Everfuel vinder årets Green Power Pris for med HySynergy-projektet at etablere den største brintfabrik af sin art i Europa. Et projekt, der sætter et grønt aftryk og er med til at forandre den danske energisektor.

Crossbridge Energy og Everfuel vinder Green Power Prisen 2023 for det fælles HySynergy-projekt om at skabe fremtidens grønne brændstoffer. Et projekt, der har krævet mod og fremsynethed.

HySynergy er skabt i et samarbejde mellem Crossbridge Energy og Everfuel. I Fredericia er de to virksomheder gået sammen om at skabe fremtidens grønne brændstoffer, hvor de har bygget en af Europas største brintfabrikker med en forventet daglig produktion på 8 ton grøn brint i første halvdel af 2023. Projektet understøtter elektrificering gennem elektrolyseanlæg og flydende brændstoffer i sektorer, hvor den direkte elektrificering ikke er umiddelbart mulig.

– Stort tillykke til Crossbridge Energy og Everfuel. HySynergy-projektet fortjener i den grad Green Power Prisen. De har vist stort mod ved at gå forrest og investere i fremtidens grønne brændstoffer. Projektet er med til at bane vejen for, at Danmark kan blive et Power-to-X-foregangsland, siger Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark og fortsætter:

– Nu står en af verdens største brintproduktioner i Fredericia. Det er i den grad medvirkende til elektrificeringen af det danske samfund. Projektet er et klasseeksempel på en modig beslutning, der for alvor sætter fart på den grønne omstilling og er med til at skabe morgendagens energisystem.

Green Power Prisen hylder dem, der tør træffe modige beslutninger og gøre en forskel i den grønne omstilling. Dem der kigger på, hvordan man laver morgendagens energisystem, og træffer beslutninger, der er med til at elektrificere Danmark. Ved bedømmelsen har juryen vægtet modige beslutninger, fokus på morgendagens behov og elektrificeringen af det danske samfund. På alle tre kriterier har HySynergy udmærket sig.

Prisen blev overrakt på Green Power Denmarks Topmøde 2023 den 1. juni i Bella Arena. Vinderen modtog en statuette og 30.000 kroner til et grønt formål.