https://www.ibc.dk/fredericia-middelfart/uddannelser/hf-og-vuc/

Mandag kl. 10.30 skete der en graveskade på en hovedledning, der forsyner Fredericia med vand. Vandforsyningen var i forvejen sårbar efter et større brud på ledningen ved Pjedsted den 8. oktober. Derfor skal byens borgere og virksomheder sparer på vandet til på torsdag.

TREFORs medarbejdere arbejder på højttryk efter graveskaden i Fredericia i går. Målet er, at kunne melde alt klar torsdag.

– Først og fremme vil man kunne opleve misfarvet vand i hanerne. Det opstår, når vi sender vandet rundt i ledningsnettet. Hvis vandet er klart, så er det sikkert at drikke. Er det misfarvet, kan man hælde vandet op i en kande og lade farven falde til bunds. Der er tale om et kæmpe brud i Pjedsted, og arbejdet med at reetablere røret er i gang, fortæller pressechef Ann Warren og uddyber:

– Vi kører lige nu med en nødløsning, derfor har vi også bedt borgere og virksomheder om at spare på vandet, hvor det er muligt. Det kan være kortere bade, eller helt at springet badet over, ligesom man måske kan vente med at tænde vaskemaskinen til torsdag.