Mette Graversgaard og Simon Hansen vinder den prestigefyldte 100-meter-distance ved DM i atletik.

Både Danmarks hurtigste kvinde på 100-meteren og Danmarks hurtigste mand på 100-meteren er fra Aarhus. Det står klart efter dagens 100-meter finaler ved DM i atletik.

Det blev nemlig de to Aarhus 1900-sprintere Mette Graversgaard og Simon Hansen, der sikrede sig guldet på den prestigefyldte distance. Det skete på det smukke og legendariske Skovdalen Atletikstadion i Aalborg under DM-ugen.

Mette Graversgaard tog sejren på en gylden dag, hvor hun tidligere på dagen også sikrede sig guldet på 100 meter hæk.

– Jeg har ikke løbet en 100-meter i lang tid. Jeg løber jo altid hæk, men mine tider har været gode på det seneste, så jeg tænkte, det kunne være fint at se, hvordan jeg ligger på 100-meteren. Det var rart at mærke, at farten var der, siger Mette Graversgaard.

På herredistancen var det Simon Hansen, der løb med sejren. Efter tre gange tidligere at have vundet bronze på distancen, var det en yderst tilfreds Simon Hansen, der nu kan kalde sig danmarksmester på 100-meteren.

– Undskyld sproget, men det var pisse fedt. Det her har været drømmen i mange år. Jeg synes selv, det var min tur nu. Min træner trak mig inden finalen til side og sagde; ’hør her, du er dansk mester på 60 meter. Vis nu, hvad du kan og kom ud af den startblok og se dig aldrig tilbage.’ Det gjorde jeg så, lyder det fra Simon Hansen.

Udover danmarksmestrene på 100-meter-distancen i atletik har Danmark i dag fået nye mestre i blandt andet svømning, tennis, styrkeløft, roning, rally skydning og et utal af andre idrætsgrene.

DM-ugen er et kæmpe sportsevent, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt. Et slags mini-OL på dansk grund.

DM-ugen samler de officielle danmarksmesterskaber i hele 40 sportsgrene. Over 200 medaljesæt skal uddeles under DM-ugen 2023.

Bag eventet står DIF – i tæt samarbejde med de mange specialforbund – og værtsbyen Aalborg, der danner rammen om DM-ugen for anden gang.