Hannah Flyvbjerg og Elvira Johnson havde lørdag den ære at være blomsterpige i forbindelse med H.M. Dronningens visit på Clay til åbningen af den nye udstillingssal og udstillingen Playing with fire.

Den 7. oktober 2023 er en dag Hannah og Elvira næppe glemmer. De er døtre af henholdsvis byrådsmedlem i Middelfart, Linda Johnsen og medkurator på udstillingen på Clay, Sanne Flyvbjerg.

De stod klar sammen med museumsdirektør Pia Wirnfeldt, bestyrelsesformand Erik Jacobsen og borgmester Johannes Lundsfryd. Hannah og Elvira stod klar som blomsterpiger, og overrakte en blomst og en gave til Hendes Majestæt inden, at hun i følgeskab med Wirnfeldt, Jacobsen og Lundsfryd gik ind på Clay.

Tilbage stod Hannah og Elvira og fordøjede oplevelsen. De vinkede over til deres familie, som forevigede øjeblikket inden, at det blev tid til at svare på spørgsmål om, hvordan det var at se Dronningen i virkeligheden fra så nært hold.

– Det var meget sjovt, og det var meget vildt, lød det i munden på hinanden fra Hannah og Elvira.

De har begge glædet sig i dagene op til, men da de fik beskeden om, at de skulle være blomsterpiger til Dronninge-besøget, var de slet ikke klar over det var en mulighed.

– Jeg tænkte “hvad”?, da jeg fik det at vide, siger Elvira.

Reaktionen fra veninderne var nogenlunde det samme, som Elvira selv siger.

– De spørger, hvad det er jeg skal, siger Hannah og suppleres og Elvira:

– De har sagt “what, hvad er det?”, forklarer Elvira.

De to piger ved ikke om, det er noget vil huske resten af livet, men én ting er sikkert. Deres familier og den tilstedeværende presse forevigede med billeder ankomsten af Dronningen, hvor Elvira og Hannah gav en blomst og gave til H.M. Dronningen i forbindelse med, at hun var æresgæst til åbningen af udstillingen og den nye udstillingssal.

Udstillingssalen har i alt kostet 38 millioner kroner, og er finansieret via bidrag fra A.P. Møller Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Augustinus Fonden og Knud Højgaards Fond. Efter en række taler blev H.M. Dronningen vist rundt i den nye sal, hvor udstillingen “Playing with Fire” blev åbnet med en rundvisning for Dronningen foretaget af først en engelske kunstner og forfatter, Edmund de Waal og siden Pia Wirnfeldt.