FHK vandt 33-28 på udebane mod Nordsjælland. Undervejs var holdet foran med 11 mål, og undervejs i opgøret spillede holdet noget af det bedste forsvarsspil, som de har haft under Gudmundur Gudmundsson, mener den islandske træner.

Føringen for FHK nåede op på 32-21 med ti minutters tid tilbage. I den sidste del af kampen scorede FHK kun et mål og lukkede tilsvarende syv mål ind. Derfor viser slutresultatet ikke det reelle billede af klasseforskellen mellem Nordsjælland og FHK.

– Når man kommer foran med 11 mål, så sker det. Vi skiftede ud og fik andre spillere ind. Så er det sådan, at man bare vil have kampen overstået og undgå skader, og så sker det, men jeg vil hellere fokusere på den øvrige del af kampen. Vores forsvar var godt, og i anden halvleg spillede vi noget af det bedste forsvar, jeg har set dette hold gøre. Vi lavede 15 mål på kontra, og det er et af vores mål at lave mange mål på kontra. En anden målsætning er at spille bedre på udebane, og det har vi gjort godt i denne sæson. Forsvaret var godt, og Thorsten gjorde det godt i anden halvleg, siger Gudmundur Gudmundsson.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Fra starten, da Gudmundsson kom til FHK, kunne man se, hvad han ville. Han ønskede et aggressivt forsvar, og det volder alle hold i ligaen problemer.

– Jeg har arbejdet med dette forsvar, siden jeg kom og har udviklet det. Vi er blevet bedre til det i hver eneste kamp, og det er noget, vi vægter højt. Vi vil hjælpe vores målmænd, så de ikke får svære skud mod sig, og så skal vi have kontra. I angrebet skal vi forbedre os, og i dag spillede vi ikke syv mod seks, da det ikke var nødvendigt, forklarer Gudmundsson.

adp-as.dk

I kampen var Thorsten Fries en af de helt store spillere. Han afløste i første halvleg Sebastian Frandsen, der kun noterede sig for en redning på otte skud.

– Thorsten fik tre redninger på seks skud i begyndelsen af anden halvleg, og så kom han i gang. Det er sådan, at man skal forstå, Thorsten har været ude i næsten to måneder, og det var vigtigt at give ham tid på banen. Han havde gode redninger, siger Gudmundsson.

Rent sportsligt har FHK ikke mærket fraværet af Fries. Til gengæld mener Gudmundur Gudmundsson, det har betydning alligevel, at Fries er tilbage, selvom Frandsen har stået på et højt niveau.

– Det betyder meget for os, også for Frandsen, der har en makker, som kan støtte ham, hvis det ikke går godt. Vi er glade for, at Thorsten er tilbage, slutter Gudmundur Gudmundsson.