Hvis Aalborg Håndbold vinder over FHK, er grundspillet afgjort i toppen af tabellen. Pt. er der fem point mellem de to hold, men med en sejr til Aalborg vil der være syv point, og det kan FHK ikke hente matematisk, hvis de taber.

Spoler man tiden et par år tilbage, ville det være utopi at tro, at FHK og Aalborg skulle spille topkamp i Herreligaen: Nummer to mod nummer et. Magtfaktorerne i dansk håndbold dengang var Aalborg og GOG, men nu har fredericianerne skubbet lidt til magtbalancen, efter at GOG har været på slingrekurs i denne sæson.

adp-as.dk

Men allerede i sidste sæsons slutspil viste FHK, at holdet kan bide skeer med de bedste, og derfor er det ikke nogen tilfældighed, at holdet i denne sæsons grundspil er med, hvor det er allersjovest. Målet før denne sæson var at ende så højt i grundspillet, at FHK til næste sæson er at finde i en europæisk klubturnering. Den målsætning er allerede i hus, da top-3, og formentlig også top-4, er kvalificeret til at spille europæisk til næste sæson. Top-3 er i hus, da GOG snublede lørdag aften mod Bjerringbro-Silkeborg. Med tre kampe tilbage for fynboerne har de nu syv point op til FHK, og det er derfor ikke matematisk muligt for dem at hente FHK.

Det er også utopi, at FHK ikke ender som minimum nummer to i grundspillet. Der skal ske mirakler, hvis førstepladsen skal indtages. For at FHK ikke får andenpladsen kræver det, at FHK ikke vinder en af holdets sidste fire kampe i grundspillet, og med modstandere som Skanderborg AGF, TTH Holstebro og Nordsjælland i de sidste tre kampe, bør de to point komme i hus mod dem, hvis det ikke bliver tilfældet mod Aalborg søndag aften.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

At slå Aalborg i egen hule har FHK bevist, at holdet kan, og det vil derfor ikke være nogen sensation, hvis det lykkes. I sidste sæsons to indbyrdes kampe mellem de to hold lykkedes det for Gudmundur Gudmundssons mandskab at besejre nordjyderne, men det kræver store individuelle præstationer. Sebastian Frandsen eller Thorsten Fries skal sørge for at have en af de dage, som de havde på udebane mod KIF Kolding, og så skal FHK sørge for ikke at lave mange fejl angrebsmæssigt, men i stedet spille med kløgt og disciplin. Derudover kræver det, at Niklas Landin ikke har en af hans absolut bedste dage, for så er det noget nær umuligt at stille noget op mod Aalborg.

Om FHK vinder, eller Aalborg afgør grundspillet, kommer svaret på søndag aften klokken 20:00, hvor der er kampstart mellem de to hold i thansen Arena.