Thorsten Fries blev den helt store helt, da FHK efter en skidt kamp red stormen af og fik 23-23 på udebane mod Ribe-Esbjerg. Det betyder, at de to hold nu skal ud i en tredje semifinale på onsdag.

Slaget fandt sted i Blue Water Dokken i Esbjerg, hvor en stor skare på omkring 3-400 dedikerede FHK-fans havde taget turen mod vest for at støtte deres hold. Stemningen var elektrisk, fyldt med forventning og spænding, da fansene ventede på at se, om deres helte kunne trække sig sejrrigt ud af denne altafgørende kamp mod Ribe-Esbjerg.

Den første semifinale i torsdags endte uafgjort 27-27, hvilket gjorde dagens opgør endnu mere nervepirrende. Med en plads i DM-finalen på spil, var begge hold opsatte på at levere deres bedste præstation. Fans og spillere vidste, at der ikke var plads til fejl, da en vinder af kampen ville gå videre til finalen og få chancen for at kæmpe om det eftertragtede danske mesterskab. FHK’s spillere var fast besluttede på at give alt, hvad de havde, for at sikre sig sejren og dermed en finaleplads mod Ribe-Esbjerg.

Opgaven var dog ikke nem for FHK, der havde store problemer i torsdagens kamp. De ramte ikke det ønskede niveau, og samtidig måtte de undvære deres store stregspiller, Evgeni Pevnov, som formentlig er ude resten af sæsonen. Hans fravær tvang holdet til at starte med forsvarsspecialisten Lasse Balstad på stregen i angrebet, hvilket udgjorde en betydelig svækkelse.

FHK kæmpede med at finde rytmen og få deres spil til at fungere optimalt. Deres manglende evne til at ramme topformen i den første kamp skabte en del bekymring blandt fans og trænere. Spørgsmålet var, om de kunne overvinde disse udfordringer og levere en stærk præstation i dagens afgørende opgør.

Starten af kampen var rodet, præget af nervøsitet og fejl fra begge hold. FHK nød godt af, at Sebastian Frandsen lagde fremragende fra land og var en levende mur i målet. Han leverede flere imponerende redninger, der holdt FHK inde i kampen i de første nervepirrende minutter.

Angrebsmæssigt kneb det til gengæld for FHK. De havde svært ved at finde hullerne i Ribe-Esbjergs forsvar og fik ikke rigtig gang i deres spil. Efter 13 minutter havde FHK blot scoret tre mål, men Ribe-Esbjerg havde også problemer og havde kun scoret fire mål, hvilket dog rakte til en snæver føring. Stemningen i hallen var intens, og begge holds fans kunne mærke, at der var meget på spil i denne altafgørende semifinale.

Som første halvleg skred frem, begyndte FHK at få overtaget i kampen. Den første føring kom ved 6-5 efter 16 minutter, og herefter nåede de op på en føring på 8-5. Dette skete blandt andet takket være Thorsten Fries, der blev skiftet ind og reddede et straffekast, hvilket gav holdet et betydeligt momentum.

Fries fortsatte med at imponere, og efter 23 minutter gentog han bedriften ved stillingen 9-7, hvor han igen reddede et straffekast. Disse vigtige redninger gav FHK et mentalt løft og hjalp dem med at fastholde deres føring. Holdet begyndte at finde deres rytme, og de mange FHK-fans kunne begynde at håbe på en sejr og en plads i DM-finalen.

adp-as.dk

FHK sled fortsat med det angrebsmæssigt op mod pausen, og Ribe-Esbjerg fik chancen for at udligne til 11-11. Muligheden glippede dog, da Sebastian Frandsen reddede et skud fra Elvar Asgeirsson, hvilket sikrede FHK en kneben føring på 11-10 ved pausen.

Kampen var tæt og intens, med begge hold kæmpende for hver eneste scoring. Frandsens redning lige før pausen gav FHK et mentalt boost, og holdet kunne gå til omklædningsrummet med en lille, men vigtig føring. Fansene kunne ånde lettet op for en stund, velvidende at der stadig var en hel halvleg tilbage at spille i denne spændende semifinale.

FHK kom ikke planmæssigt fra start i anden halvleg. Deres angrebsspil haltede, og de brændte to straffekast i kampens indledning, hvilket gav Ribe-Esbjerg mulighed for at komme tilbage. 39 minutter inde i opgøret førte Ribe-Esbjerg 15-14, og FHK kæmpede for at finde deres momentum igen.

Stemningen blandt FHK-fansene blev mere anspændt, da deres hold ikke kunne udnytte de givet chancer. Ribe-Esbjergs forsvar var kompakt og udfordrede FHK’s angreb på hver eneste boldbesiddelse, hvilket gjorde det svært for FHK at få gang i scoringen. Det var tydeligt, at begge hold var fast besluttede på at kæmpe til det sidste i denne afgørende kamp.

Værre blev det med 17 minutter igen. FHK brændte og brændte, især stolpen var i vejen for FHK’erne, og samtidig blev der skudt hul på Sebastian Frandsen, som den ene gang efter den anden hentede bolden ud af eget mål. Derfor viste måltavlen 18-15.

FHK havde svært ved at finde løsninger på Ribe-Esbjergs forsvar, og deres skud ramte gentagne gange stolpen, hvilket øgede frustrationerne både på banen og blandt fansene. Sebastian Frandsen, der ellers havde været en solid sidste skanse i første halvleg, begyndte at få problemer med at holde Ribe-Esbjergs angreb fra at score. Denne udvikling gjorde det klart, at FHK stod over for en stor udfordring, hvis de skulle vende kampen og sikre sig en plads i DM-finalen.

FHK fik ædt sig ind i kampen igen. Thorsten Fries kom på kassen og leverede flere vigtige redninger, hvilket gav holdet et nødvendigt løft. Samtidig lykkedes det FHK at få gang i et par vellykkede angreb, og de begyndte at reducere Ribe-Esbjergs føring.

Med ti minutter tilbage af opgøret var FHK kun bagud med 19-20, hvilket fremprovokerede en timeout fra Ribe-Esbjerg. Timeouten kom på et kritisk tidspunkt, da Ribe-Esbjerg forsøgte at genfinde deres rytme og holde FHK fra at udligne. Spændingen var til at tage og føle på, og FHK-fansene håbede på, at deres hold kunne fastholde momentum og kæmpe sig helt tilbage i kampen.

et sandt drama lykkedes det FHK at få uafgjort i en nervepirrende afslutning. I kampens sidste halvandet minut brændte Ribe-Esbjerg to straffekast på Thorsten Fries, der leverede redninger af høj klasse. På det sidste straffekast, med 45 sekunder igen, kunne den tidligere FHK’er Jakob Frederiksen ikke stå for presset og misbrugte chancen.

I stedet lykkedes det Jonas Kruse at udligne med 12 sekunder igen, hvilket sendte jubel blandt FHK-fansene. Men dramaet sluttede ikke der. I sidste sekund fik Emil Grønbech et frit skud, men Thorsten Fries reddede forsøget og cementerede sin status som helten i den anden semifinale.

Dermed skal de to hold ud i en tredje og altafgørende DM-semifinale på onsdag i Fredericia. FHK har nu chancen for at sikre sig en plads i DM-finalen på hjemmebane