I foråret 2024 vender det prisbelønnede Broadway-show “Avenue Q” tilbage til de danske scener, med en sjov, hjertevarm og gakket fortælling. Med sin grovkornede humor og uforglemmelige melodier garanterer denne musikalske komedie en unik oplevelse for publikummet, og for instruktør Lars Mølsted bliver det en særlig oplevelse, når han denne gang er instruktør.

Lars Mølsted har en travl kalender, og har senest spillet hovedrollen i Charles Tante. Nu venter en ny rolle som instruktør i forestillingen Avenue Q. Selvsamme forestilling var også hans debut som musicalperformer i det gamle Fredericia Teater.

Lars Mølsted skal instruere forestillingen, han selv fik debut i. Foto: AVISEN

Forestillingen følger Princeton, en ung mand med store drømme men med en tom bankkonto, der finder sig selv på Avenue Q. Her møder han en broget skare af figurer: den komiske Brian, hans kæreste Christmas Eve, den uimodståelige Lucy the Slut, den hemmelighedsfulde Rod, den internet-elskende Trekkie Monster, og den drømmende Kate Monster. Sammen navigerer de gennem de virkelige udfordringer i livet: kærlighed, arbejdsløshed og livets formål, alt sammen mens de bevarer et glimt i øjet.

Lars Mølsted er begejstret over, at Avenue Q nu vender tilbage til Fredericia. Denne gang bruger han håndboldanalogier til at beskrive sin egen rolle.

– Det bliver en fuldstændig gakket forestilling, og til dem, der ikke kender Avenue Q, så er det en broadwayforestilling, som spillede i New York til at starte med, og den vandt i øvrigt rigtig mange priser. Det er en forestilling med dukker, der er ret inspireret af at Sesam Gade, men på en ret voksenagtig måde. Dukkerne gør en masse, som de ikke må. Der er dukkekarakter, menneskekarakter, og så er der også en monsterace med, hvor en af hovedrollerne er Kate. Monsterracen er et emne i selve forestillingen, da de jo er lidt mere lodne end de andre dukker, hvilket der kommer lidt mere sjov ud af end hos de andre dukker, siger Lars Mølsted.

– Det er en virkelig hjertevarm, gakket og skør forestilling. Det er absolut en af mine yndlingsforestillinger, som jeg glæder mig helt vildt til at instruere – også fordi, at det var min egen debutforestilling i sin tid på det gamle Fredericia Teater. Nu skal jeg være cheftræner for det nye hold, fortsætter Mølsted.

Netop rolleskiftet er for Lars Mølsted helt naturlig. Han slår dog fast, at selvom han er ved at være en veteran i faget, så er han absolut ikke færdig med at stå på scenen.

– For mig er det en ny rolle, men jeg glæder mig meget. Jeg har efterhånden spillet mange roller, og føler, at min opgave denne gang som instruktør passer godt. Det er en naturlig overgang til at skulle være cheftræner for at bruge en håndboldanalogi til at forklare min rolle. Dermed ikke sagt, at jeg er færdig med at stå på scenen, for det er jeg langt fra. Jeg glæder mig dog til de udfordringer som denne opgave giver. Jeg er i fuld gang med at arbejde på forestillingen og der er holdt mange møder allerede.Det er mindst lige så sjovt som at stå på scenen, men det er andre opgaver, forklarer Lars Mølsted.

Går efter at lave bedste udgave i hele Norden

Forberedelserne til showet er allerede godt i gang. Mens manuskriptet og musikken følger den originale licens, vil scenografien blive genopfundet, og den større scene vil give plads til nye kreative ideer. Den største udfordring, som skuespillerne står overfor, er dog at arbejde med dukkerne. Dette kræver et helt nyt sæt færdigheder, og derfor er der planlagt en omfattende dukkeworkshop for at sikre, at alt går som smurt.

– Jeg går efter at lave den bedste Avenue Q, der nogensinde er lavet i hele Norden. Jeg er sikker på, at med det cast og vores nye teater, som er kommet godt i gang i opstartsfasen, så er jeg sikker på, det når vi, fortæller Lars Mølsted og slutter:

– Det er en meget lang proces for os, der står udenfor scenen, så der er sket rigtig meget før skuespillerne mødtes. De mødes den 8. januar 2024, og vi spiller første gang i februar. Nu skal vi så have gang i en dukkeworkshop, for det er voldsomt svært for skuespillerne at spille med dukkerne. Det er ikke noget, man bare lige gør. Der er et ekstra lag, når man skal spille med dukkerne. Det er afsindigt svært, så det kommer vi til at bruge meget tid på.