Daniel Tyge Thybøl fra Fredericia er ny landstræner i dart. Det kunne Dansk Dart Union for nylig offentliggøre på deres hjemmeside.

27-årige Thybøl bliver dermed den yngste herrelandstræner i Dansk Dart Unions historie og overtager posten fra sjællænderen Søren Byø, der har siddet på posten siden 2013.

– Jeg er enormt stolt over at tiltræde posten som dansk herrelandstræner. Jeg tror på, at dansk dart har et stort potentiale, som jeg kan bidrage til at forløse, udtaler fredericianeren.

– Jeg vil vente med at præsentere mine planer for landsholdet, til vi går ind i det nye år, men mine ambitioner er blandt andet, at de positive historier om dansk elitedart skal være langt bedre til at nå ud til dagspressen og de sociale medier, tilføjer han.

Landstrænerposten i Dansk Dart Union er et ulønnet arbejde. Til dagligt arbejder den nye landstræner i stedet som folkeskolelærer på Kirstinebjergskolen i Fredericia.

I dartregi har Daniel Tyge Thybøl to gange repræsenteret det danske ungdomslandshold, og er herudover uddannet darttræner i Junior Darts Corporation. I skrivende stund er han dermed den eneste dansker, der har en træneruddannelse, der er anerkendt af det professionelle dartforbund Professional Darts Corporation.

Det danske herrelandshold i dart skal til maj deltage ved de nordiske mesterskaber i Island, inden turen går til EM i Slovakiet til september. I 2025 deltager dartlandsholdet så ved VM i Sydkorea.