Stor ros til borgere i både Fredericia og Middelfart, der på opfordring sparede markant på vandet, og dermed var med til at sikre vand til alle. TRFOR Vand har genoprettet forsyningen i hele området, så der igen fuldt vandtryk i alle haner.

Borgere og virksomheder i Fredericia og Middelfart kan igen bruge vand, som de plejer. Siden et stort brud på en hovedledning i mandags, har vandforsyningen til begge områder været udfordret, men fredag middag har TREFOR Vand genoprettet vandtrykket.

– Vi vil gerne sende en stor tak til både private og områdets virksomheder, som har hjulpet hele processen ved at spare på vandet i løbet af ugen. Vi kan se, at der er blevet sparet 20-30 procent på vandforbruget, og den kollektive indsats har været medvirkende til, at der har været vand nok til alle, siger Charles Nielsen, direktør i TREFOR Vand.

Mandag formiddag skete der en graveskade på en hovedledning ved Pjedsted Spang. Vandforsyningen var i forvejen sårbar efter et større brud på ledningen den 8. oktober, og derfor har der været lavt tryk på vandet i både Fredericia og i Middelfart, der delvist bliver forsynet med en vandledning under Lillebælt.

Efter at have repareret og nedgravet en ny vandledning, og efterfølgende godkendelse af  vandkvaliteten hos kommunen, har TREFOR Vand nu fuldt vandtryk i hele området.  

– Man kan stadig opleve misfarvet, brunt eller rødligt vand nogle steder. Hvis det sker, kan man lade hanen løbe nogle minutter, og se om det forsvinder. Det kan være nødvendigt at gentage et par timer senere, hvis du stadig oplever misfarvet vand. Vi anbefaler, at man kun drikker klart vand, siger Charles Nielsen.