Lørdag d. 15. april præsenterede Fredericia-Middelfart Teaterforening deres program for 2023. Præsentationen fandt sted i Panorama Biografen i Fredericia, hvilket var en ny lokation for arrangementet.

Vanessa Knudstorp, formand for teaterforeningen, deler sine tanker fra i lørdagens præsentation, den nye lokation for afholdelsen og det kommende program.

– Det var lidt anderledes, vi har ikke afholdt det i Panorama tidligere. Alle var dog utrolig positive over det og afviklingen forløb med stor succes, siger Vanessa Knudstorp og fortsætter:

– Vi plejer at have skuespillere eller sangere til at præsentere vores arrangementer, men i år valgte vi at ansætte en kvinde fra producenten Figaros. Lisbeth Kjærulf præsenterede vores arrangement i biografen og det oversteg vores forventninger. Selvom vores publikum primært er teaterinteresserede over 60 år, var de i stand til at tilpasse sig til det nye sted, og det var en fantastisk oplevelse. Lisbeth sang og blev akkompagneret af en pianist, hvilket gjorde det hele endnu mere fantastisk end vi havde håbet på.

Fredericia-Middelfart Teaterforening har to forestillinger tilbage i denne sæson, hvorefter de går på pause, den nye sæson begynder igen til september med 12 nye forestillinger. Derudover vil der være forskellige gadeforestillinger i august. Programmet for 2023 spænder bredt med et par børneforestillinger, opera, drama og komedie.

– Coronapandemien påvirker stadig vores billetsalg, og vi er ikke alene om det blandt andre små steder. Desværre har vi også været nødt til at reducere antallet af forestillinger fra tidligere 18 til nu 12 på grund af situationen, sagde Knudstorp.

For første gang nogensinde vil teaterforeningen ikke husstandsomdele programmet, både af hensyn til bæredygtighed og økonomi. I stedet har de lavet en pdf-version af programmet, som er tilgængelig på deres hjemmeside og kan printes efter behov.

Knudstorp erkender, at dette kan være en omvæltning for deres publikum, som primært består af personer over 60 år. For at imødekomme dette, vil teaterforeningen lave mindre kort til forestillingerne, hvor programmet vil stå bagpå, og en QR-kode kan scannes for at få adgang til programmet.

For andet år i træk vil teaterforeningen tilbyde billetter til studerende under 25 år for 50 kr. Dette er et forsøg på at tiltrække yngre publikum, selvom det ikke gav store resultater sidste år. “Vi er udfordret i provinsen på det punkt, de unge går bare ikke i teatret, som man gør det i Aarhus eller København. Det er et aktivt tilvalg at gå i teatret, men vi klør på og tror på det, siger Knudstorp.

Teaterforeningen arbejder også på at få gang i skoleforestillinger for at introducere børn til teatret tidligt i deres liv.

– Vi ser meget ind i at få gang i nogle skoleforestillinger også, for kender børnene til teatret, så hænger det bedre fast. Nogle gange, når vi har afholdt den slags forestillinger her de sidste 5 år, møder vi børn, der aldrig har hørt om teatret, siger Vanessa Knudstorp.

Fredericia-Middelfart Teaterforening er klar til at møde udfordringerne og fortsætte med at bringe teateroplevelser til deres publikum. Med et varieret program og initiativer for at engagere yngre generationer, ser teaterforeningen frem til en spændende og succesfuld sæson i 2023.