Det var en aften, hvor Fredericia emmede af fællesskab, glæde og bronzefeber. Omkring 400 var samlet på J.B. Nielsens Plads, hvor de ventede spændt på ankomsten af deres håndboldhelte. Fredericia Håndboldklub fejrer en historisk bronzesejr – den første medalje i over 40 år.

I det øjeblik holdbussen ankom til pladsen, fyldte en eksplosion af konfetti luften, og der brød jubel ud blandt de fremmødte. Trommer buldrede, og en sky af fyrværkeri belyste himlen, mens spillerne trådte ud i det festlige virvar.

FHK’s spillere, anført af keeper Emil Tellerup, stillede sig op foran de fremmødte og modtog deres velfortjente hyldest. Med medaljerne glimtende om halsen, vinkede og klappede de i takt med fansenes begejstrede tilråb.

Der skulle ikke få længe inden Tellerup klatrede op på et bord midt i mængden. Med en stemme fyldt af stolthed og taknemmelighed, startede han på fanfavoritten “For her regerer FHK”. Resten af holdet faldt straks i, og de fremmødte fulgte trop, idet deres stemmer fyldte luften og gav genlyd i de omkringliggende gader.

I det øjeblik blev pladsen et levende kor af FHK-fans, der sang deres hjerter ud, fyldt med stolthed og glæde. I samklang med hinanden skabte de en uforglemmelig hyldest, der resonerede langt ud over pladsens grænser.

Guðmundur Guðmundsson, træner for FHK, stod blandt mængden og observerede dette særlige øjeblik. Han kunne ikke finde ord for sin stolthed og begejstring, da han blev hevet op foran så alle kunne se ham.

– Hvad jeg skal sige. Jeg er så stolt over dette hold. Vi har arbejdet så hårdt, og at se det resultere i denne triumf er bare utroligt. Vi skylder en stor tak til vores fantastiske fans. Uden deres støtte og deres lidenskab, ville dette øjeblik ikke være muligt, siger han gennem megafonen.

Bestyrelsesformand for FHK, Bent Jensen, summede også af glæde. Han havde kun meget få ord, for tiden skulle ikke bruges på snak:

– Vi lagde en plan og fulgte den. Nu er der ikke mere at sige, end skål og lad os fejre vores triumf. Han rettede derefter sin opmærksomhed mod holdet:

– I har skrevet fredericiansk historie i dag. Lad os fyre en kæmpe fest af.

Fejringen fortsatte dernede på Urbania Streetfood, her var champagnen linet op, der var øl i baljer, pizzaer til spillerne og Danmarks håndboldsang nummer ét drønede ud af højtalerne. Fra de yngste fans til de ældre tilhængere, fejrede byen sammen denne historiske præstation, og aftenen vil uden tvivl fortsætte længe endnu, mens den bliver husket som en af de mest triumferende i byens håndboldhistorie.

Foreeeeeeviiiiiigt, måske foreeeeviiigt.