I fodboldens verden kan en spillers rejse tage ham til steder, han aldrig havde forestillet sig. Det er præcis, hvad der er sket for den 23-årige Emilio Simonsen, hvis accent fra Vestegnen nu lyder i de jyske gader i Fredericia. Efter at have tilbragt sin tidlige karriere hos Nykøbing FC, har Simonsen nu taget den store rejse over Storebælt til en ny klub og en ny by.

– Jeg kan godt høre, hvor du kommer fra.

Sådan indledte undertegnede samtalen med Emilio Simonsen i thansen loungen på Monjasa Park. Emilio grinede og siger: Ja, jeg er fra vestegnen.

Men hans seneste klub ligger noget længere væk. Han spillede i Nykøbing FC, men nu har 23-årige Emilio Simonsen taget skridtet videre, og fremover skal den offensive spiller tørne ud i FC Fredericia-trøjen.

– Jeg er særlig tiltrukket af den måde, fodbolden bliver spillet her, siger Simonsen, som roser klubben for dens offensive stil, siger Emilio.-

Nykøbing FC, hans tidligere klub, vandt ikke tabe en eneste kamp i nedrykningsspillet sidste sæson, og det gav Simonsen en smag af det offensive spil, han nu ser frem til at udøve hos Fredericia, der gik ubesejet igennem netop nedrykningsspillet.

– Det virker som om, der er et solidt fundament for at spille god fodbold her, fortsætter han, indikerende at dette var en væsentlig faktor i hans beslutning om at skifte klub.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Emilios opmærksomhed blev fanget af Fredericia allerede, da hans tidligere hold, Nykøbing FC, skulle møde dem i sidste sæson.

– Da vi skulle møde Fredericia, sagde vi, at de har lidt samme spillestil som os, selvom de måske ligger et niveau under. Men det var det samme vi skulle ud og møde, som vi selv spillede. Det virkede som et godt match, siger Emilio, og forklarer dermed hvordan han identificerede en fodboldmæssig affinitet mellem de to hold. Dette, sammen med “deres ambitioner”, som han havde hørt om og set udfoldet på banen, gjorde skiftet til Fredericia til en attraktiv mulighed for den unge fodboldspiller. Det er imidlertid klart for Simonsen, at han ikke ønskede at spille i 2. division, som Nykøbing rykkede ned i.

– Det ville jeg ikke, så jeg skulle skifte klub, slår han fast.

Målet er top-6

Emilio Simonsen træder ind i FC Fredericias nye sæson med en frisk ambition og forventning.

– Det ville være skønt at prøve noget nyt, siger han. Men for Simonsen, er det nye ikke blot at overleve i 1. division, som var målet i hans tidligere klub, Nykøbing FC. I stedet er hans øjne rettet mod det større mål, FC Fredericias ambition om at komme i top 6.

– Jeg håber, at vi i den kommende sæson kommer i top 6 og spiller med der, hvor det er lidt sjovere, uddyber han. Han er dog bevidst om, at denne ambition kan være en udfordring, da der er tre hold i form af AaB, Sønderjyske og AC Horsens, der på papiret skiller sig ud, og derefter er en række hold med næsten samme niveau – heriblandt FC Fredericia.

På spørgsmålet om, hvorvidt han vil blive skuffet, hvis målet om top 6 ikke bliver nået, svarer han:

– Jeg ved ikke om det ville være skuffende, men vi går efter at komme i top-6 i hvert fald, siger Emilio Simonsen.

Simonsen ser også frem til de nye udfordringer, der venter i den kommende sæson. Han nævner specifikt Kolding, et af de hold, der rykker op, og bemærker, at de er “villige til at investere i deres hold,” men antager, at de vil have en mere defensiv tilgang til spillet.

FC Fredericia lagde ud med at tabe sæsonens første kamp til Hobro. Med FC Fredericias ambitioner om top-6, er spørgsmålet så om Simonsen ser Hobro som en bejler til det.

– Nu skal jeg jo passe på, hvad jeg siger, men jeg vil blive overrasket, hvis Hobro kommer i top 6 denne sæson, forklarer Emilio Simonsen, der har skrevet under på en tre-årige aftale med FC Fredericia:

– Jeg håber på at spille så meget som muligt og gøre det så godt som jeg overhovedet kan, siger Simonsen og indikerer hans store forventninger til det kommende spil og hans tid i FC Fredericia.

Fra storbylivet til Fredericia

At skifte klub kan være en stor udfordring for enhver fodboldspiller, men for Emilio Simonsen har det været en spændende rejse. Den 23-årige midtbanespiller har taget det store skridt fra Nykøbing FC på Falster til FC Fredericia i Jylland, og det har budt på nogle nye oplevelser.

– Jeg har aldrig prøvet at bo her før. Accenten er lidt anderledes her i forhold til Vestegnen, hvor jeg kommer fra, men det er en del af oplevelsen, siger Simonsen.

Pt. bor Simonsen i Kanalbyen i en af “containerne”, som han beskriver det, men skal finde egen lejlighed i byen, der er en markant kontrast i forhold til det liv, han er vant til i København.

– Byen er ikke så stor og jeg skal vænne mig til, at alt ikke er åbent hele tiden som i København, forklarer Simonsen. Men trods disse ændringer, er Simonsen positiv omkring sin nye hjemby.

– Jeg synes faktisk, det er en fin by. Jeg har allerede været ude og kigge lidt rundt i byen, og det er fint nok, siger han og peger blandt andet på den bynære Østerstrand som et sted, som han besøger ofte.

Trods det faktum, at han ikke har det samme netværk som hjemme i København, er Simonsen sikker på, at han vil finde sig til rette.

– Jeg skal nok finde mig til rette her, slutter han af med et optimistisk smil, som viser hans positive tilgang til denne nye fase i hans karriere.