Togpassagerer mellem Fredericia og Sønderborg samt Fredericia og Flensburg kan forvente forsinkelser og eventuelle aflysninger i dag. Dette skyldes en beskadigelse på en køreledning ved Vojens, der blev rapporteret sent mandag aften.

DSB har yderligere rådet passagerer, der rejser med de direkte tog mellem København H og Hamburg, om at skifte tog i Padborg.

Prognoser fra P4 Trafik Syddanmark indikerer, at disse forstyrrelser potentielt kan vare indtil kl. 21.00 tirsdag.

Disse nye udfordringer kommer i forlængelse af den allerede eksisterende situation, hvor DSB forventer togtrafikken at blive påvirket af aflysninger og kortere tog indtil og med 30. juni.

– Vi havde over 100 togsæt, der pludselig stod på vores værksteder. Håndværkerne, der igen er tilbage på arbejde, har en enorm pukkel samtidig med deres almindelige arbejdsopgaver, udtalte informationschef i DSB, Tony Bispeskov mandag.

Disse vanskeligheder opstod efter en konfliktsky arbejdsnedlæggelse blandt DSB’s værkstedspersonale sidste uge, hvilket resulterede i en mangel på køreklare togsæt. Arbejdsnedlæggelsen varede i tre dage fra mandag den 12. juni og involverede mellem 600 og 700 værkstedsmedarbejdere.