Fredericia Idrætscenter dannede tirsdag rammen for et fodboldstævne for flere skoler. Omkring 200 elever deltog, og var med til at skabe liv og glade dage i hal 5 og 6 i idrætscentret.

Under en strålende sol og med lyden af jubel og opmuntring i luften, samledes elever fra skoler i Trekantområdet og Fyn i Fredericia Idrætscenter til et fodboldstævne, der var mere end blot en sportsbegivenhed. Dette stævne var et levende bevis på sportens magt til at forene, inspirere og fremhæve det bedste hos unge mennesker, der står over for livets særlige udfordringer. Omkring 200 elever fra 12 forskellige skoler fandt sammen i et fællesskab, hvor fodbolden var kernen, men hvor det virkelige mål var at skabe et rum, hvor alle kunne skinne

Den pædagogiske fritidsleder på Frederiksodde Skolen afdeling D, Trine Elbirk, slår fast, at fodboldstævnet i Fredericia Idrætscenter havde en dybere betydning, især for børn med særlige behov.

– En væsentlig årsag til at vi arrangerer dette stævne er, at mange af disse børn, som står over for særlige udfordringer, ikke har mulighed for at deltage i traditionelle fodboldklubber. Gennem et sådant arrangement kan vi tilbyde dem chancen for at opleve at være en del af et større fællesskab, forklarer Trine Elbirk.

Trine Elbirk reflekterer over de tidligere succeser ved fodboldstævner og det positive indtryk, det har efterladt hos eleverne fra Frederiksodde Skolen.

– Da vi sidst deltog, bar eleverne deres medaljer med stolthed i flere dage efterfølgende. De er utroligt stolte over deres præstationer, og det er fantastisk at se, hvordan de værdsætter muligheden for at repræsentere deres skole i fodbold, siger Trine Elbirk.

Frederiksodde Skolen har i alt fire afdelinger. Til stævnet deltog afdeling C og D.

– På afdeling D har vi engageret to hold, og vores B-afdeling har vi også hold med. Det er fantastisk at se sådan en bred repræsentation fra vores skole, forklarer Trine Elbirk.

Trine Elbirk understregede vigtigheden af fysisk aktivitet for eleverne og hvordan fodboldstævnet bidrager positivt til dette.

– Bevægelse er utrolig vigtig for disse børn, og fodbold er en aktivitet, de alle kan deltage i. Det er virkelig inspirerende at se dem udfolde sig og nyde spillet i et stort stævne, hvor alle er ligesindede og deler glæden ved sporten, reflekterer Trine Elbirk med et smil.

En af de engagerede elever fra Frederiksodde Skolen, Sinius Tubél, deler sine tanker om deltagelsen i fodboldstævnet.

– Det er virkelig fantastisk at være her, siger Sinius Tubél med en følelse af entusiasme og tilfredshed.

Sinius Tubél, en elev fra Frederiksodde Skolen, udtrykker sin spænding og glæde ved at deltage i fodboldstævnet.

– Jeg er virkelig spændt, og jeg synes det er utrolig sjovt at være her, siger Sinius Tubél.

Sinius Tubél reflekterede også over en tidligere begivenhed, hvor eleverne fra Frederiksodde Skolen havde deltaget sammen.

– Vi var en del af et OL-stævne i sommer, hvor vi også var samlet. Det var en fantastisk oplevelse, deler Sinius Tubél, der tydeligvis mindes om de positive oplevelser og samværet fra den tidligere begivenhed.

Slutteligt udtrykker han sin taknemmelighed overfor skolernes indsats i at arrangere fodboldstævnet.

– Det er virkelig dejligt, at skolerne arrangerer dette for os, siger Sinius Tubél.

Stævnet er for både indskolingen og udskolingen, og er delt op i forskellige rækker således, at eleverne får et fair match-up.