Torsdag aften spiller Fredericia Håndboldklub på hjemmebane mod Lemvig-Thyborøn Håndbold. Selvom det er en kamp mod ligaens sidsteplads, mærker FHK stor opbakning til kampen.

FHK er flyvende i ligaen i denne sæson. Forud for kampen indtager FHK en andenplads i tabellen, og er pt. førsteudfordreren til Aalborg. Det kan mærkes på direktionsgangen i klubben i Fredericia Idrætscenter. ADP Lounge, hvor sponsorerne mødes til spisning før kampen, er udsolgt i dag, og også blandt de almene tilskuere er interessen stor.

– Vi er blevet rigtig interessante nu, hvor det går så godt, siger administrerende direktør, Thomas Renneberg-Larsen, med et smil på læben.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

I sidste sæsons slutspil, da FHK kom på alles læber, og endte med at vinde bronze, blev interessen pludselig også ekstra stor. Hjemmebanen thansen Arena var fyldt til randen, og på udebane var der en sand hær af fans med. Nu kan klubben igen mærke stor interesse.

– Vi har altid haft stor opbakning, men nu går det rigtig godt og det er blevet koldt udenfor, og så stiger interessen altid. Vi kan også allerede nu mærke stor interesse for vores hjemmekampe i december mod Mors-Thy og i pokalkvartfinalen mod Skanderborg AGF, forklarer Thomas Renneberg-Larsen.

At FHK er på andenpladsen havde ikke mange forventet før sæsonen. Til gengæld var det klubbens håb, at man kunne forbedre grundspilsplaceringen fra sidste sæsons syvendeplads.

– Vi har hele tiden sagt, at vi skal ende så højt som muligt i grundspillet, og vi går efter at komme i top-4 for at komme ud at spille europæisk til næste sæson. Fra en fjerdeplads til en andenplads er der ikke langt, men vi må se, hvor vi ligger, når kampene i december er overstået. Vi har svære kampe på udebane mod Skjern og Ribe-Esbjerg, og så må vi tage den derfra, siger Larsen.

adp-as.dk

I andre sæsoner har FHK svinget i niveau alt efter om holdet spillede hjemme eller ude. På hjemmebane har der altid været en base, hvor holdet har tro på, at de kan slå alle, mens det har knebet på udebane.

– Jeg kan mærke, at spillerne virkelig vil det. De er der mentalt, og tager ikke let på nogen opgaver. Det er det der har ændret sig, og så vil nogle af dem, der har været her længe, gerne ud at prøve og spille europæisk. Det kræver, at man præsterer hver gang, siger Thomas Renneberg-Larsen.

Stigende gennemsnit

Kigger man på tallene, kan man allerede nu konstatere, at FHK er i fremgang på tilskuerfronten. I denne sæson er gennemsnittet på 1.877 og det svarer til en kapacitetsudnyttelse på 78,80 procent i denne sæsons hidtil syv hjemmekampe. Sammenligner man tallet med sidste sæsons total for grundspillet 13 hjemmekampe, er udnyttelseskapaciteten steget med 0,89 procent. I den henseende skal man tage i betragtning, at FHK endnu ikke har mødt tilskuermagneterne Aalborg og GOG, der formentlig vil trække tæt på fuldt hus i arenaen, der i alt kan huse 2.400 tilskuere.

Der er kampstart mellem FHK og Lemvig-Thyborøn Håndbold torsdag klokken 19:00.