FHK vandt med 24-23 mod TMS Ringsted, og selvom det ikke var lige kønt hele vejen igennem, kom der vigtige svar undervejs.

Det var en kamp, som FHK på forhånd frygtede. TMS har i sæsonens løb slået blandt andet Aalborg og indtog inden kampen en ottendeplads i tabellen. Selvom FHK var favoritter på papiret, kunne det godt gå hen og blive en tæt affære, og det blev det. TMS Ringsted er oprykkere, men de har lagt lag på, og deres træner Marc Uhd har med få midler skabt et stærkt kollektiv, hvor det er én for alle, alle for én.

I den lille intense hal i Ringsted kan alt ske. Pressepladserne er lige bag dommerbordet, hvorfra man kunne observere en særdeles emsig observatør, der ikke ligefrem var på talefod med nogen af de to hold. Eksempelvis er normal kutyme, at man som indskiftningsspiller godt lige må tage fat i reservebolden, men det ville observatøren ikke gå med til, til stor undren for begge hold. Sigende fik TMS-træner Uhd også omkring ti minutter inde i kampen et gult kort for brok.

adp-as.dk

Fra start til slut var FHK i teten. Ikke på et eneste tidspunkt var TMS Ringsted i front, men de lagde sig heller ikke ned. Ved pausen var stillingen 13-13, men i starten af anden halvleg kom FHK foran med fire mål. Føringen var kommet i stand via redninger fra Sebastian Frandsen og ikke mindst en indskiftning af Kristian Stoklund, der viste, at han er tilbage efter en længere skadespause.

– Det var godt at se Stoklund spille på det niveau. Jonas Kruse har gjort det godt, men vi har været ramt på bredden. Sebastian Henneberg er også på vej tilbage og kom på banen. Scott var med på holdkortet, men havde kun trænet med en gang, og vi håber, at han snart kommer i kamp. Det betyder meget for os, at vi har flere spillere til rådighed, siger Gudmundur Gudmundsson.

Dermed fik den islandske FHK-træner ét svar, der var vigtigt. Mod SønderjyskE i søndags præsterede Stoklund og Henneberg ikke, da de blev skiftet ind, og blev begge pillet ud efter få angreb på banen. Dermed er der kommet et redskab i værktøjskassen.

– Det er vigtigt. Det får vi også brug for mod GOG, siger Gudmundson, der ikke vil tale om Final4 endnu.

Selvom FHK flere gange i anden halvleg var i front med fire mål, så var det ved at gå galt. I de sidste syv minutter lavede FHK kun et mål, efter at der blev brændt et straffekast og flere åbne chancer. Til gengæld lykkedes det fredericianerne at holde hovedet koldt til allersidst, da TMS Ringsted gik frem i helbanepres.

– Vi har tidligere kunnet smide en sejr væk i sådan en situation, men vi bevarede roen og holdt vores plan. Jeg tog en timeout, og planen blev fulgt. Det er jeg meget tilfreds med, og det viser, at vi har rykket os som hold, slutter Gudmundur Gudmundsson.

Det var endnu et af de vigtige svar for FHK, der tidligere har måttet trække det korteste strå i tætte afgørelser. Dermed er FHK igen seks point foran Bjerringbro-Silkeborg på tredjepladsen i tabellen.

Næste gang FHK skal i kamp, er på lørdag mod GOG i thansen Arena.