Fredericia Håndboldklub er over de seneste fem kampe det bedste hold i ligaen. Lørdag kan de konsolidere denne statistik, når holdet på udebane møder Skjern.

FHK er godt kørende, og det har udmøntet sig i en foreløbig andenplads i ligaen. Med en målsætning om at ende i top-4 i grundspillet, ser det pt. godt ud i forhold til at indfri klubbens ambitioner. Disse ambitioner hænger sammen med, at en top-4 placering i grundspillet vil give en placering, der gør, at klubben skal spille europæisk håndbold næste sæson.

For at ende i top-4 skal man have et højt bundniveau, og sådan et har FHK for tiden. De spillere, der blev hentet ind i sommer, har vist sig som de forstærkninger, de var bebudet som, og det bærer nu frugt. Som sæsonen skrider frem, vil holdet formentlig blive endnu bedre sammenspillet.

Med til historien om andenpladsen hører, at især GOG har underpræsteret. GOG er inde i den sværeste periode siden deres tilbagevenden til den danske liga i 2013. Holdet er inden lørdagens kampe i ligaen på sjettepladsen. Undervejs har der været uventede bump på vejen. Det er blevet til nederlag i egen hule til Ribe-Esbjerg, SønderjyskE og FHK, foruden en gedigen øretæve mod Aalborg. Derudover har fynboerne tabt til Ribe-Esbjerg og Nordsjælland på udebane. Under normale omstændigheder ville det ikke forekomme, da GOG, selvom de har sagt farvel til profiler, på papiret har et hold, som burde være med omkring top-2 i ligaen.

Det, der kendetegner et tophold, har GOG ikke formået at vise, og på den anden side har FHK vist det. Fredericianerne har vundet kampe, hvor man har siddet tilbage med fornemmelsen af, at de ikke ramte deres topniveau, men alligevel har sikret en sejr. Det skete eksempelvis i den seneste hjemmekamp mod Lemvig, som FHK vandt med 28-21 over. Siden den 26. september har FHK spillet ti kampe, og det er kun lykkedes Aalborg at sætte en stopper for Gudmundur Gudmundssons tropper. I den mellemliggende periode har FHK vundet på udebane mod blandt andet BSH og GOG, der er hold, som man må formode, FHK kommer til at kæmpe direkte med i tabellen.

Holder FHK det niveau over hele sæsonen, og måske får lagt lag på i takt med, at de nye spillere bliver endnu mere integreret, bliver Gudmundssons tropper ikke sjove at have med at gøre i slutspillet, hvor det hele skal afgøres. Er det tilfældet, er FHK godt på vej til at indfri deres ambitioner om at spille europæisk håndbold næste sæson, og svaret på den forvandling, som gør det muligt, er især eksemplificeret ved de to tilgange, Evgeni “Effe” Pevnov og Sebastian Frandsen. Pevnov kommer med stor erfaring fra Bundesligaen, og har en indstilling uden lige, der smitter af på alle, og samtidig har han et meget højt niveau i begge ender af banen. I målet har Frandsen vist sig som den forstærkning, som FHK håbede, han ville være. 15 kampe inde i sæsonen er Sebastian Frandsen, rent statistisk, rangeret som den næstbedste keeper i ligaen og overgåes kun af Niklas Landin, der er i en liga for sig.

Pevnov, Frandsen og de øvrige FHK-spilleres præstationer for tiden gør, at de er ligaens mest formstærke hold set over de seneste fem kampe, hvor de som det eneste hold i hele ligaen har gjort rent bord.

Lørdag har FHK chancen for at udbygge statistikken til seks sejre i træk, når de klokken 14:00 møder Skjern på udebane.