FC Fredericia var under pres i anden halvleg mod Næstved, men de endte med at stå imod og sikrede sig derfor endegyldigt matematisk en plads i top-6, da kampen endte 0-0.

FC Fredericia kom til kampen med en god oplevelse i sidste spillerunde mod AaB, selvom kampen endte med en sejr til nordjyderne. FC Fredericia pressede dem til det yderste, da kampen endte 3-2, og kunne være gået begge veje. Med det niveau, som FC Fredericia lagde for dagen, og Næstveds situation på 11. pladsen i tabellen taget i betragtning, var det ventet, at FC Fredericia ville tage fra kampen mod Næstved med en sejr. Sådan gik det ikke.

Kampen blev spillet på Slagelse Stadion, da Næstveds eget græstæppe var under så dårlig forfatning, at alle holdets hjemmekampe i foråret er flyttet til Slagelse, hvor banen til dagligt bruges af byens Danmarksserie-hold. En sjov kuriositet til historien om Slagelse er, at da det daværende FC Vestsjælland spillede deres sidste Superliga-kamp, var det med den nuværende FC Fredericia-træner, Michael Hansen, i spidsen for mandskabet. Siden er der sket meget, og Slagelse er som by ikke længere nogen faktor i toppen af dansk fodbold.

Til kampen havde FC Fredericia foretaget sig en enkelt ændring i startopstillingen i forhold til forårets øvrige kampe. Frederik Carstensen gled ind i startopstillingen i stedet for Eskild Dall, der måtte tage en plads på bænken. Carstensen endte dog med at udgå i første halvleg med en skade i låret, og så kom Dall på banen.

Fra kampens start tegnede der sig et billede af, at FC Fredericia var et niveau over Næstved. Ti minutter inde i kampen burde FC Fredericia være kommet foran, da bolden havnede for fødderne af Christian Gammelgaard, men han viste ikke samme skarphed, som da han scorede til 2-2 mod AaB. Få minutter senere var Jesper Juelsgård tæt på efter et hjørnespark, men heller ikke han kunne få bolden i kassen.

Der kom dramatik efter 25 minutter. FC Fredericia sad tungt på kampen, men pludselig kom der en lang bold frem ad banen. FC Fredericias keeper, Mattias Lamhauge, gik ud for at ville afværge situationen. Han greb bolden, men der var kraftige appeller for, at han var udenfor målfeltet, men fløjten forblev tavs, og FC Fredericia slap derfor med skrækken.

I stedet kunne FC Fredericia fortsætte med at have et stort spilovertag, men skabte ikke nogen nævneværdige chancer, hvorfor pausestillingen var 0-0.

I anden halvleg ændrede kampen karakter. Næstved kom med et anderledes, aggressivt udtryk. FC Fredericia kunne ikke holde sjællænderne fra muligheder, og flere gange var det ved at gå galt.

Første store Næstved-chance var efter 66 minutter, da Frederik Ellegaard havde bolden i fri position i feltet, men Lamhauge nåede at få pareret afslutningen. Næstved kom med mere efterfølgende.

Med 13 minutter igen måtte Mattias Lamhauge igen redde FC Fredericia. Han reddede et langskud, der havde kurs mod mål, og i en efterfølgende situation var Næstved tæt på igen, men denne gang nåede indskiftede Gustav Marcussen at få blokeret skuddet således, at det røg ud til hjørnespark.

I slutminutterne intensiverede Næstved presset. De fik flere hjørnespark, og i den ene situation så Lamhauge ikke heldig ud, men ind kom bolden ikke, og derfor endte kampen 0-0. Dermed er FC Fredericia nu endegyldigt sikret en plads i top-6.

FC Fredericia spiller sidste kamp i grundspillet på lørdag mod HB Køge på Monjasa Park.